Glenn Hysén tror att Sverige kan gå långt i EM.
Glenn Hysén tror att Sverige kan gå långt i EM. - Foto: PATRICK SÖRQUIST/SCANPIX

Glenn Hysén om 2012

Mittbackslegendaren vill att kronprinssesan Victoria och Prins Daniels barn ska heta Sigge.


Nyheter24 kommer under den sista veckan av året att sammanfatta året som gått på ett antal olika sätt. Bland annat kommer vi ställa ett antal korta frågor till personer vi tycker varit viktiga, roliga eller inspirerande under året för att fråga vad de tror om nästa år. Först ut är Unibets expertkommentator Glenn Hyséns.

Vad är det viktigaste som händer dig 2012?

– Vi gick ju upp i ettan med Utsikten. Så det viktigaste är framförallt att vi hänger kvar, inte så viktig vart vi hamnar bara vi hänger kvar. Sen hoppas jag att både Liverpool och Blåvitt vinner sina respektive serier, Liverpool för första gången på 22 år. Men, det är väl ingen större risk… Och så fotbolls-EM, det är ju så sällan det är så stora evenemang, så det ska bli kul. Hade det varit varje år hade det inte varit lika roligt. Samt att familjen mår bra så klart.

Vad blir den största nyheten i Sverige 2012?

– Åh herrejävlar. Jag tror att Sverige kan gå långt i EM, eller över förväntan i alla fall. Om Sverige går och vinner kommer det garanterat bli största nyheten 2012.

Får Victoria och Daniel en pojke eller flicka och vad ska barnet heta?

– Då säger jag att de får en pojk, och jag tycker att han ska heta Sigge! Men jag tror att han kommer heta Oscar, eller något annat kunganamn.

Hur går det för Sverige i fotbolls-EM?

– Minst kvartsfinal. Får de Spanien eller Tyskland för tidigt då är de körda. Om alla gubbar har sin bästa tid i sina respektive fotbollsliv samtidigt så kan vi mycket väl gå till en semifinal.

Kanon eller kalkon för Björn Ranelid i Melodifestivalen?

– Hur i h-vete är det möjligt, kan han sjunga? Jag tror ju stenhårt på kalkon, jag kan inte tänka mig att han kan sjunga speciellt bra, men det kommer bli intressant att se. Ska han rappa eller…

Kommer Håkan Juholt avgå?

– Det skulle förvåna mig mycket om det inte blev så. Han har fått mycket skit. Det är klart att folk blir irriterade, och det tar inte stopp heller. Jag har svårt att se att han skulle sitta kvar. Jag är inte intresserad, men de gånger jag har sett honom prata har jag aldrig förstått vad han menar. Vad är det han vill ha fram?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

2 timmar sedan
När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

2 timmar sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

2 timmar sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

3 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.