Det var tänkt att Stockholmsarenan skulle stå klar till säsongen 2013. Nu är den tidsplanen i farozonen.
1 av 4
Det var tänkt att Stockholmsarenan skulle stå klar till säsongen 2013. Nu är den tidsplanen i farozonen. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
"Vi vet ännu inte med hur mycket vi missar tidsplanen", säger Helena Ågren, kommunikationschef på Stockholmsarenan.
2 av 4
"Vi vet ännu inte med hur mycket vi missar tidsplanen", säger Helena Ågren, kommunikationschef på Stockholmsarenan. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Stockholmsarenan hade tidigare aviserat att en försening kunde bli tänkbar. Nu bekräftar arenans kommunikationschef att så även blir fallet.
3 av 4
Stockholmsarenan hade tidigare aviserat att en försening kunde bli tänkbar. Nu bekräftar arenans kommunikationschef att så även blir fallet. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Stockholmsarenan tornar upp sig i Globenområdet.
4 av 4
Stockholmsarenan tornar upp sig i Globenområdet. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Bekräftat: Stockholmsarenan blir försenad

Nyheter24 avslöjade tidigare i veckan att Stockholmsarenan blir försenad. Nu bekräftar företaget bakom miljardbygget att en försening blir verklighet.


Om arenan

"Stockholmsarenan är en idrotts- och evenemangsarena med 30 000 sittplatser som kommer att byggas och ägas av Stockholms Stad genom bolaget SGA Fastigheter. Driften av Stockholmsarenan sköts av det globala evenemangs- och sportföretaget AEG Facilities. Vilket även är det bolag som redan idag driver de existerande arenorna i Globen City. Arenans första evenemang planeras till våren 2013." Taget från arenans hemsida.

STOCKHOLM. Som Nyheter24 tidigare kunde avslöja fördröjs alltså färdigställandet av Stockholmsarenan. Stockholmsarenan deklarerar via företagets blogg att så blir fallet.

"Peab har nu meddelat att de behöver ytterligare några veckor på sig för att fastställa en ny projektplan samt bekräftat att de tillför alla möjliga resurser för att minimera den återstående byggtiden."

Det framgår även att Stockholmsarenan krävt att PEAB ska sätta in alla tänkbara resurser för att undvika en försening.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!