Tisdag 21 Sep
Stockholm

Dominant Malmö FF fick inte in bollen

16 632 frusna själar hade kommit till Swedbank Arena för den allsvenska premiären.
1 av 5
16 632 frusna själar hade kommit till Swedbank Arena för den allsvenska premiären. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
Gefles Pär Asp och MFF:s Daniel Larsson i duell.
2 av 5
Gefles Pär Asp och MFF:s Daniel Larsson i duell. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
Rikard Norling försökte med flera byten luckra upp Gefles solida defensiv. Dock utan framgång.
3 av 5
Rikard Norling försökte med flera byten luckra upp Gefles solida defensiv. Dock utan framgång. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
Mathias Ranégie var ytterst nära att avgöra i slutsekunderna, men fick inte in bollen.
4 av 5
Mathias Ranégie var ytterst nära att avgöra i slutsekunderna, men fick inte in bollen. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
MFF:s Daniel Larsson prövar men som så ofta den här kvällen stod Gefles målvakt Mattias Hugosson i vägen.
5 av 5
MFF:s Daniel Larsson prövar men som så ofta den här kvällen stod Gefles målvakt Mattias Hugosson i vägen. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX

Malmö FF spelade i långa stunder ut Gefle i premiären på Swedbank Arena. Men Gefle höll undan och fick med sig en poäng.– Frustrerande, tyckte Rikard Norling.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Startelvorna

Malmö FF: J. Dahlin - Vinzents, Jansson, Andersson, R. Ferreira - Hamad, Friberg, Thern, Durmaz - Ranégie, Larsson.

Gefle:
Hugosson - Bernhardsson, Mård, Malmborg, Asp - Larsson, Hansson, Faltsetas, Lantto - Dahlberg, Orlov.

Publik: 16 632

16 632 hade kommit till Swedbank Stadion för att bevittna Malmö FF-Gefle. Och precis som väntat fick de se Rikard Norlings mannar ta initiativet i matchen. Hemmalaget var ytterst nära att ta ledningen när Ricardinho skickade iväg en projektil som träffade stolpen.

Den intensiva Malmöpressen fortsatte mot slutet av halvleken, men ett defensivt Gefle fredade sig väl och första halvlek blev mållös.
Den andra halvleken började som den första slutade och Geflebackarna fick flera gånger rensa undan bollen från mållinjen.

Rikard Norling försökte nysta upp Gefle genom att röra om i laget och byta in Figueiredo, Nilsson och Lewicki. Men trots stor Malmödominans och 18-7 i avslut höll Gefle tätt. Närmast ett segermål var Mathias Ranégie när han med endast fem sekunder kvar sånär lyckades peta in bollen backom Mattias Hugosson.

– Lite frustrerande i dag att vi inte vinner det här. Vi bör göra det, vi har så kraftigt spelövertag. Vi hade kunnat skapa lite hetare målchanser tycker jag, säger MFF:s tränare Rikard Norling till Canal plus.

Gefles tränare Per Olsson var desto gladare över resultatet.

– Vi var lite nervösa i början, vi var lite ovana vid gräs. Men allt eftersom kom vi in bra. Vi är nöjda med poängen såklart, ta poäng mot Malmö är bra, säger han till Canal plus.

Kommentera
Kopiera länk
Dela