Pa Dembo Touray menar att Stallarholmen gjort ett riktigt kap. "Han var ju andremålvakt i Gambias landslag".
1 av 5
Pa Dembo Touray menar att Stallarholmen gjort ett riktigt kap. "Han var ju andremålvakt i Gambias landslag". - Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
Robert Badjie nu i Stallarholmen. En något annorlunda tillvaro mot vad Badjie är van vid.
2 av 5
Robert Badjie nu i Stallarholmen. En något annorlunda tillvaro mot vad Badjie är van vid.
Robert Badjie har varit andremålvakt i Gambias landslag bakom ex-djurgårdaren Pa Dembo Touray.
3 av 5
Robert Badjie har varit andremålvakt i Gambias landslag bakom ex-djurgårdaren Pa Dembo Touray. - Foto: Scanpix/Privat Montage
28-åringen valde Stallarholmens SK för att få en lugn tillvaro ett år i Sverige.
4 av 5
28-åringen valde Stallarholmens SK för att få en lugn tillvaro ett år i Sverige. - Foto: Privat
Badjie kommer närmast från Hapoel Jerusalem i den israeliska andraligan.
5 av 5
Badjie kommer närmast från Hapoel Jerusalem i den israeliska andraligan. - Foto: Privat

Dembos landslagskonkurrent till svensk division 5-klubb

Ett svenskt division 5-lag har värvat den gambianska landslagsmålvakten Robert Badjie. Landslagskollegan och ex-djurgårdaren Pa Dembo Touray är chockad över värvningen: "Han platsar lätt i superettan!".


Pa Dembo Touray om Robert Badjie

Dembo Touray:

– Det är i och för sig länge sedan jag så honom spela. Men när vi spelade i landslaget ihop var han jävligt duktig. Han är stark i luften och har en spelstil som liknar min. En mycket bra målvakt.

– Han är mycket bättre än division 5. Han var ju andremålvakt i Gambias landslag..

Robert Badjie blir spelklar till Stallarholmens första match på höstsäsongen. Han är inte orolig att säsongen i division 5 ska påverka hans spel.

– Nej, jag vet att jag är bra och jag håller mig alltid vältränad.

På frågan hur stor skillnad det är att komma till Stallarholmen svarar han minst sagt diplomatiskt.

– Spelarna i Stallarholmen håller bra kvalité. Men det är klart att det är lite skillnad..

STALLARHOLMEN. Division 5-laget Stallarholmens SK kan ha gjort årets värvning i Fotbollssverige. Den gambianske landslagsmålvakten Robert Badjie, 28, har skrivit på för klubben.

När Nyheter24 berättar om värvningen för Badjies landslagskollega Pa Dembo Touray, som numera spelar i sydafrikanska klubben Santos, svarar den förre Djurgårdsspelaren så här:

– I division 5?! Fan, nej, haha. Han platsar lätt i superettan! Ett bra år i superettan och han spelar i allsvenskan nästa år, säger Pa Dembo Touray.

Sportchefen lyrisk: "Har inte vågat tro på det"

Badjie kommer från klubben Hapoel Jerusalem i den israeliska andraligan. När han var hemma i Gambia träffade han en semestrande kvinna från Strängnäs som han senare gifte sig med.

Väl på plats i Sverige hävdar han att han fått intresseförfrågningar från både Syrianska och Djurgården – men det är division 5-laget Stallarholmen som lyckats få Badjies underskrift.

– Vi har ju inte vågat tro på det förrän han står här på gräsmattan. Det känns helt otroligt, säger sportchefen Peter Eriksson till Nyheter24.

"Kan inte resa runt som man gör i en storklubb"

Robert Badjie har lovat att spela åtminstone en säsong i Stallarholmen innan han söker sig till en bättre klubb.

– Det ligger nära mitt hem och jag har precis kommit till Sverige med mina två söner. De måste komma in i samhället och lära sig språket. Då kan jag inte resa runt som man gör i en storklubb, säger Robert Badjie till Nyheter24.

"Han är helt otrolig i mål"

Ett beslut som sportchefen Peter Eriksson välkomnar med öppna armar. På frågan om Badjie tar en startplats i Stallarholmen, svarar Eriksson:

– Haha, du, jag var och tittade på träningen...han är ruggig. Precis som en panter, fy fan, det spelar ingen roll var de skjuter – han är där. Jag begriper inte hur han gör alltså.

Ni ligger åtta i division 5. Vänder det nu?

– Det tror jag absolut det kan göra med en sådan här kille i mål. Jag menar, slår du en hörna eller ett inlägg plockar han ju bara ner bollen. Det är så jävla häftigt. Våra andra målvakter står med fötterna i marken.

Får han någon lön?

– Det enda han krävde i betalning var att vi skickar ner ett antal fotbollar och träningsmaterial till hans moderklubbs pojklag i Gambia.

/
Dif
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.