Lördag 31 Jul
Stockholm

Elitfotbollsspelare dömdes för misshandel

Skallade en man mot näsan så att han föll ner blodig till marken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyligen dömdes en svensk elitfotbollsspelare till villkorligt fängelse, 75 timmars oavlönad samhällstjänst och 6000 kronor i skadestånd. Tingsrätten dömde honom för en misshandel i somras på Max hamburger-restaurang i Örebro.

Nu finns även en annan polisanmälan mot fotbollsspelaren. Två dagar innan rättegången menar nyckelvittnet att han blev hotad.

"Du ska på rättegång snart va?" "Se till att du inte vet vilka som var där", löd ett kort telefonsamtal till vittnet. Han kopplade samman samtalet med rättegången och gjorde en polisanmälan.

Enligt domen störde sig fotbollsspelaren på en märkbart berusad 22-åring i kön. När 22-åringen fällde en kommentar till fotbollspelaren brast hans tålamod och han skallade honom hårt på näsan. 22-åringen föll till golvet, blodig i ansiktet.

Ett vittne, som stod i kassan, berättar att efter ”skallen” kom några killar fram till fotbollsspelaren och gav honom beröm.

”Han var jobbig”, blev då fotbollspelarens kommentar.

Både i polisförhör och under rättegången har vittnet, utan att tveka, pekat ut fotbollsspelaren, skriver Nerikes Allehanda.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela