16-åring död efter fotbollsmatch

En 16-årig pojke fick ett knä i nacken under matchen.


På lördagen mötte Köpenhamns bollklubb pojklaget B93 på KB:s träningsanläggning på Frederiksberg i Köpenhamn. Matchen kom att få en tragisk utgång.

Målvakten föll plötsligt ihop på planen. En ambulans med läkare förde honom till Rigshospitalets traumacenter. Men förgäves.

– Vi har kommit fram till att pojken fick ett knä i nacken under en närkamp vilket ledde till en allvarlig skada på nackkotorna, uppger en vaktledare på Politigården i Köpenhamn skriver den danska tidningen Ekstra Bladet.

Under eftermiddagen kom beskedet att pojken konstaterats vara hjärndöd – och senare bestämde familjen i samråd med läkarna att respiratorn som höll honom vid liv skulle stängas av.

Enligt källor till Ekstra Bladet hade det gått en kvart av matchen när en spelare tog sig fri och rusade i full fart in i målgården. Den 16-årige målvakten stormade ut och försökte få tag i bollen. Spelarna kolliderade och målvakten fick den andra spelarens knä rakt i huvudet.

Efter händelsen fick en krispsykolog ta hand om de unga spelarna och tränarna.

–Alla våra tankar går till honom och hans familj, uppger lagets tränare, enligt bt.dk.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.