Här är hälsningen till Djurgårdsfansen.
1 av 3
Här är hälsningen till Djurgårdsfansen.
Slaget om Tele2 Arena är redan igång, och då är det långt kvar till det kommer att spela matcher där.
2 av 3
Slaget om Tele2 Arena är redan igång, och då är det långt kvar till det kommer att spela matcher där. - Foto: Tele2
I dagsläget ser det inte ut som att Bajen kommer att möta Dif på arenan. Men om det skulle hända i framtiden, lär det bli ett hett möte.
3 av 3
I dagsläget ser det inte ut som att Bajen kommer att möta Dif på arenan. Men om det skulle hända i framtiden, lär det bli ett hett möte. - Foto: Tele2

Hälsningen till Dif: "Början på ett helvete för er"

Stridigheterna mellan Bajen och Djurgårdens supportrar fortsätter. På tisdagen lämnade Bajen fans Bandhagen en offensiv hälsning till Dif på sin facebook-sida.


Detta har hänt:

Flera tusen Djurgårdssupportrar samlades på söndagen för att besöka den öppna visningen av Tele2 Arena. Något som några Bajenfans inte tyckte om. 

Enligt vittnesuppgifter till Nyheter24 kastade flera Hammarbysupportrar smällare och bananer mot djurgårdare som var på väg till den nybyggda arenan.

STOCKHOLM. Nyheter24 rapporterade på tisdagen om hur Hammarby-supportrar gått till attack mot Dif-supportrar i samband med att Djurgården hade en visning på nya arenan Tele2 Arena. Bråk ska ha uppstått mellan de olika supportergrupperna och enligt polisen ska Hammarbyfansen varit de som tog initiativ.

– Vi har hört rykten om vilka det kan röra sig om. Det är inga officiella medlemmar, säger Michael Öberg som är vice ordförande för Bajen fans till Nyheter24.

Lämnade meddelande till Dif på Facebook

På tisdagen publicerade Bajen fans Bandhagen följande text på sin Facebook-sida:

"Djurgården !!!!

Välkommen till södra Stockholm. Här kommer ni alltid va hatade, jagade och va ett lovligt byte för oss som lever, bor och har kärlek till vårt klubblag Hammarby. Om gårdagen va jobbigt för er så kan vi meddela att det va bara början på ett helvete för er. Aldrig kommer vi vila, aldrig kommer vi sluta jaga er, aldrig kommer vi sluta förstöra för er och ert lag så länge ni begår olagliga intrång på våran arena. 

ALDRIG KOMMER VI SLUTA HATA ER...."

Michael Öberg menar att "attacken är ett generalfel utan dess like" och att de som ligger bakom statusuppdateringen har kontaktats.

– Vi har över 100 lokalgrupper runt om i landet. Det som skrivs ligger inte inom våra värdegrunder. Det går inte att hålla koll på vad alla säger men det kommer inte från officiellt håll.

Har du pratat med Bajen fans Bandhagen?

– Jag har bara fått tag på dem via mail, inte via telefon, jag väntar på svar. 

"Självklart finns det rivalitet"

Djurgården och Hammarby tvingas dela arenan. Det är något som varken Djurgårdens fans eller Hammarbys tycker om. Nu befaras relationen mellan de två lagen vara värre än på länge.

– Självklart finns det en rivalitet, det ska det göra. Men att det går till ytterligheter som att folk ska komma till skada, då har det gått för långt. Vi är inte för en upptrappning, säger Michael Öberg.

Han menar dock att Bajen fans, precis som Järnkaminerna, inte kan hålla koll på hur olika hulligangrupper kommer att hantera frågan om delad arena.

– Jag tror inte att det kommer att bli någon större skillnad än när vi möttes på Råsunda, men firmornas aktivitet är bara gissningar från min sida.

Finns det en risk för vanliga fotbollssupportrar?

– Nej, absolut inte. Det kommer inte drabba vanliga supportrar. Vi tycker inte om att dela arena men att det ska gå så här långt är vi emot, säger Michael Öberg, vice ordförande för Bajen fans.

Så såg det ut när Hammarbyspelarna besökte Tele2 Arena i oktober.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!