Chopra firar ett mål för sin tidigare klubb Cardiff.
Chopra firar ett mål för sin tidigare klubb Cardiff. - Foto: Ap

Här flashar den spelberoende spelaren tusentals pund

Vad skulle du göra om du blev offentligt hånad för din ekonomi men ändå satt på flera hundra tusen kronor? Kanske hade du gjort som den brittiske fotbollsspelaren Michael Chopra – och lägga ut en bild på en kasse med sedlar.


IPSWICH. Ipswichs anfallare Michael Chopra är känd på de brittiska öarna för sitt spelberoende. 2011 gick han ut offentligt och berättade om sitt beroende. Bland annat sa han att han totalt hade spelat bort nästan 20 miljoner kronor och att han vissa dagar kunde förlora upp till 200 000 kronor. 

Förra säsongen spenderade han dessutom tre veckor på en klinik mot spelberoende – men han har fortfarande inte blivit kvitt sina problem.

Tror inte att han kan betala skulderna

För bara några veckor sedan kom det fram att han inte hade råd att betala rättegångskostnaderna för den travspelskorruption han är misstänkt för. 

– Jag har stora skulder och lån och har helt enkelt inte råd att betala de pengarna som behövs för att rentvå sitt namn, inte heller någon framtidstro om att jag ska kunna betala tillbaka mina skulder, säger han enligt The Sun. 

Det här har etsat sig fast hos de brittiska fotbollsfansen som har hånat honom i sociala medier. 

Därför tröttnade Chopra – och la ut en bild på twitter med en säck fylld av 20 punds-sedlar. Dessutom skrev han texten: "Keep tweeting me about being in debt haha love it #cash #skint #lol #lendmeafiver.”

Det har fått hans klubb Ipswich, som lånade ut nästan 2,5 miljoner kronor till honom för att betala skulder, att kommentera hans tweet.

– I en era där supportrarna inte kommer nära sina spelare är Twitter ett bra sätt att kommunicera på, men spelarna bör tänka till innan de twittrar, säger en talesman för klubben enligt The Sun

Chopra själv stängde ner sitt twitterkonto efter sitt "agerande". 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.