Balotelli tar plats i listan på bästa målgester. Less is more.
1 av 2
Balotelli tar plats i listan på bästa målgester. Less is more. - Foto: © Bildbyrån / Jason Cairnduff /Action Images
Domaren uppskattar dock inte Balotellis firande.
2 av 2
Domaren uppskattar dock inte Balotellis firande. - Foto: © Bildbyrån / ValeriaWitters

Efter kalsongchocken – här är den bästa målgesten någonsin

Robotdanser, mänskliga toaletter, slagsmål och barnafödslar. Det finns många sätt att fira ett mål. Här är de tio bästa målgesterna – någonsin.


Mirko Vucinic firade sitt mål i Juventus match mot Pescara i söndags genom att ta av sig byxorna. Med anledning utav detta har nu Nyheter24 listat de tio bästa målgesterna i världen – någonsin.

10. Balotellis galna dans.

Mario Balotelli har fått mycket uppmärksamhet efter sina målgester. Han har jämfört sitt jobb med brevbärares och förklarar således varför han inte jublar. Här visar Balotelli hur spektakulärt det kan bli ändå.

9. Det mänskliga hjulet.

Det är när lagkamrater firar tillsammans som de mest klassiska målgesterna uppstår. Det här är ett ypperligt exempel på när två spelare på lyckosamt vis firar tillsammans med en akrobatisk glädjekonst.

8. Bebetos vagga.

Bebeto var en av profilerna i Brasiliens guldlag från 1994 och inte bara för att han var en fantastisk spelare. Bebetos fru födde under mästerskapet ett barn som stjärnan hyllade efter ett mål mot Holland.

7. Stjarnans födelse.

Det isländska laget FC Stjarnan har blivit en youtube-succé efter sina många och roliga målgester. På den här listan får de ett antal placeringar då de visar prov vad lite planering och härlig laganda kan resultera i.

6. Sydafrikanernas maccarena-dans.

Under VM 2010 i Sydafrika fick afrikanerna chansen att visa upp sig och sin glada fotboll för världen. Värdlandet visade också prov på fin dans och stor glädje efter de gjort det första målet i öppningsmatchen mot Mexico.

5. Målvakten Kidiabas märkliga sittdans.

Oftast är det bara målskytten som gör någon målgest, ibland hjälper flera stycken till. Det är när målvakten, på egen hand, firar det  blir riktigt speciellt. 

4. Peter Crouch imponerande robot-dans.

Många spelare i historien har valt att dansa vid deras målfiranden, till exempel den klassiska målskytten Roger Milla. Han fick tyvärr ingen plats på listan utan det fick istället en gänglig engelsman som tog dansen till en ny nivå. 

3. AFC Bournemouth's Lee Bradbury boxningsrutin.

Planerade målgester med flera spelare inblandade kan bli riktigt bra. Riktigt bra blir det också när man låtsas att slå ner sina lagkamrater som bara vill dela ens glädje.

2. Stjarnans mänskliga toalett.

Här visar killarna i laget FC Stjarna åter igen hur synkroniserat målfirande ska se ut. Med en avancerad och väldigt rolig rutin där spelarna skapar en toalett av människor kniper de välförtjänt andraplatsen.

1. Stjarnans imponerande fiske-firande.

Även förstaplatsen går till FC Stjarnan efter en helt fantastisk målgest. I detta målfirande fungerar precis allt. Det är glädje, många är involverade, det är komplicerat och det är mycket roligt. Framför allt är det också ett mycket bra skådespel.


/
/
Relaterat
Juve-stjärnan firade straffmålet – med en kalsongchock
Många spelare blir varnade när de vid firande tar av sig tröjan. Mirko Vucinic blev varnad när han tog av sig – shortsen.
Nya målgesten: Kyssa sin mamma
Här är drömmålet – som får argentinaren Damien Diaz att bli så glad att han är tvungen att pussas med mamma i publiken.
Avgör finalen - firar med kissande hunden
Tijuana tog på söndagen hem sin första ligatitel. Den bara fem år gamla klubben vann finalen med 4–1 och firade med att köra en klassisk kissande hunden.
Här firar han sitt straffmål – som en fisk
Roger Milla dansade vid hörnflaggan, Kennet Andersson lekte cowboy och Robbie Fowler snortade sidlinjen. Nu kan även den nordirländske anfallaren Kyle Lafferty, 25, ha skrivit in sig i historieböckerna för sin målgest.
Senaste nytt

Mer prispengar längdvärldscupen

Jeppe Okkels tvåmålsskytt när Elfsborg vann

1 timme sedan
2-1 (2-1) vann Elfsborg med på hemmaplan mot Varberg i Allsvenskan. Bakom segern låg två mål av Jeppe Okkels.

Stark andra halvlek räckte för Las Palmas

1 timme sedan
Första halvlek var mållös i matchen mellan Las Palmas och gästande Celta Vigo på Estadio Gran Canaria på måndagen. I andra halvlek var det dock Las Palmas som var starkare och vann till slut med 2-1 i La Liga.

Fiorentina vann klart mot Cagliari på Stadio Artemio Franchi

1 timme sedan
Redan i första halvlek tog Fiorentina greppet om hemmamatchen mot Cagliari på måndagen. Och i andra halvlek utökades 2-0-ledningen och matchen i Serie A i fotboll slutade 3-0.

Malmö FF höll undan och vann mot Brommapojkarna

1 timme sedan
Hemmalaget Malmö FF tog greppet om matchen mot Brommapojkarna i första halvlek, och ledde med 2-0 i paus. I andra halvlek kom Brommapojkarna närmare, men matchen i Allsvenskan i fotboll slutade 2-1 till Malmö FF.

IFK Kristianstad och Önnered delade på poängen

1 timme sedan
Det blev delad pott när IFK Kristianstad tog emot Önnered i Handbollsligan. Slutresultatet skrevs till 27-27 (15-15).

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.