Söndag 20 Jun
Stockholm

Efter kalsongchocken – här är den bästa målgesten någonsin

Balotelli tar plats i listan på bästa målgester. Less is more.
1 av 2
Balotelli tar plats i listan på bästa målgester. Less is more. Foto: © Bildbyrån / Jason Cairnduff /Action Images
Domaren uppskattar dock inte Balotellis firande.
2 av 2
Domaren uppskattar dock inte Balotellis firande. Foto: © Bildbyrån / ValeriaWitters

Robotdanser, mänskliga toaletter, slagsmål och barnafödslar. Det finns många sätt att fira ett mål. Här är de tio bästa målgesterna – någonsin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mirko Vucinic firade sitt mål i Juventus match mot Pescara i söndags genom att ta av sig byxorna. Med anledning utav detta har nu Nyheter24 listat de tio bästa målgesterna i världen – någonsin.

10. Balotellis galna dans.

Mario Balotelli har fått mycket uppmärksamhet efter sina målgester. Han har jämfört sitt jobb med brevbärares och förklarar således varför han inte jublar. Här visar Balotelli hur spektakulärt det kan bli ändå.

9. Det mänskliga hjulet.

Det är när lagkamrater firar tillsammans som de mest klassiska målgesterna uppstår. Det här är ett ypperligt exempel på när två spelare på lyckosamt vis firar tillsammans med en akrobatisk glädjekonst.

8. Bebetos vagga.

Bebeto var en av profilerna i Brasiliens guldlag från 1994 och inte bara för att han var en fantastisk spelare. Bebetos fru födde under mästerskapet ett barn som stjärnan hyllade efter ett mål mot Holland.

7. Stjarnans födelse.

Det isländska laget FC Stjarnan har blivit en youtube-succé efter sina många och roliga målgester. På den här listan får de ett antal placeringar då de visar prov vad lite planering och härlig laganda kan resultera i.

6. Sydafrikanernas maccarena-dans.

Under VM 2010 i Sydafrika fick afrikanerna chansen att visa upp sig och sin glada fotboll för världen. Värdlandet visade också prov på fin dans och stor glädje efter de gjort det första målet i öppningsmatchen mot Mexico.

5. Målvakten Kidiabas märkliga sittdans.

Oftast är det bara målskytten som gör någon målgest, ibland hjälper flera stycken till. Det är när målvakten, på egen hand, firar det  blir riktigt speciellt. 

4. Peter Crouch imponerande robot-dans.

Många spelare i historien har valt att dansa vid deras målfiranden, till exempel den klassiska målskytten Roger Milla. Han fick tyvärr ingen plats på listan utan det fick istället en gänglig engelsman som tog dansen till en ny nivå. 

3. AFC Bournemouth's Lee Bradbury boxningsrutin.

Planerade målgester med flera spelare inblandade kan bli riktigt bra. Riktigt bra blir det också när man låtsas att slå ner sina lagkamrater som bara vill dela ens glädje.

2. Stjarnans mänskliga toalett.

Här visar killarna i laget FC Stjarna åter igen hur synkroniserat målfirande ska se ut. Med en avancerad och väldigt rolig rutin där spelarna skapar en toalett av människor kniper de välförtjänt andraplatsen.

1. Stjarnans imponerande fiske-firande.

Även förstaplatsen går till FC Stjarnan efter en helt fantastisk målgest. I detta målfirande fungerar precis allt. Det är glädje, många är involverade, det är komplicerat och det är mycket roligt. Framför allt är det också ett mycket bra skådespel.


Kommentera
Kopiera länk
Dela