Sofia Jakobsson får chansen i startelvan.
1 av 4
Sofia Jakobsson får chansen i startelvan. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Lagkaptenen Caroline Seger är så given som man kan bli.
2 av 4
Lagkaptenen Caroline Seger är så given som man kan bli. - Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Kosovare Asllani får chansen att revanschera sig efter straffmissen senast.
3 av 4
Kosovare Asllani får chansen att revanschera sig efter straffmissen senast. - Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Pia Sundhage gör två ändringar i laget.
4 av 4
Pia Sundhage gör två ändringar i laget. - Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX

Nu ska straffmissarna glömmas – här är elvan som ska besegra Finland

Premiären slutade med två missade straffar och bara en poäng. Nu ställs Sverige mot Finland i den viktiga andra matchen i hemma-EM.


Svenska startelvan

Kristin Hammarström – Lina Nilsson, Nilla Fischer, Charlotte Rohlin, Sara Thunebro – Josefine Öqvist, Marie Hammarström, Caroline Seger, Sofia Jakobsson – Kosovare Asllani, Lotta Schelin.

GÖTEBORG. Efter det något oturliga krysset i inledningsmatchen mot Danmark ställs Sverige i dag mot ytterligare en nordisk konkurrent när Finland står för motståndet.

Förbundskaptenen Pia Sundhage väljer att göra ett par ändringar i startelvan jämfört med den förra matchen. Lina Nilsson ersätter Jessica Samuelsson till höger i backlinjen och Sofia Jakobsson, som fick nöja sig med ett inhopp senast, ersätter Antonia Göransson på vänster yttermittfält.

I övrigt kommer Sverige till spel med samma startelva som senast och förväntningarna är att Sverige ska kunna slå Finland utan några större problem.

"Kan bli många mål"

Precis som under matchen mot Danmark kommer man även i kvällens match att kunna följa några familjemedlemmar till några av de svenska landslagsstjärnorna via Livepulsen. Det ger en möjlighet att se hur stjärnornas familjer påverkas av händelserna på planen genom att de utrustats med pulsmätare.

– Jag var förvånad över att min medelpuls var så låg, säger Arment Asllani, bror till anfallsstjärnan Kosovare Asllani, till Nyheter24 om hur det kändes att kolla av Livepulsen efter Danmarksmatchen.

 Arment kommer att bära sin pulsmätare även under kvällens match, och risken är att pulsen sticker iväg lite mer den här gången.

– Jag tror att det kommer att bli en riktigt, riktigt bra match faktiskt. Tror att det kan bli många mål, säger han till Nyheter24.

Se en intervju med syskonen Asllani här:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?