Onsdag 12 Maj
Stockholm

Nu ska straffmissarna glömmas – här är elvan som ska besegra Finland

Sofia Jakobsson får chansen i startelvan.
1 av 5
Sofia Jakobsson får chansen i startelvan. Foto: SCANPIX SWEDEN
Lagkaptenen Caroline Seger är så given som man kan bli.
2 av 5
Lagkaptenen Caroline Seger är så given som man kan bli. Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Kosovare Asllani får chansen att revanschera sig efter straffmissen senast.
3 av 5
Kosovare Asllani får chansen att revanschera sig efter straffmissen senast. Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Pia Sundhage gör två ändringar i laget.
4 av 5
Pia Sundhage gör två ändringar i laget. Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Arment Asllani är en av dem som kan följas via Livepulsen.
5 av 5
Arment Asllani är en av dem som kan följas via Livepulsen. Foto: Faksimil Youtube

Premiären slutade med två missade straffar och bara en poäng. Nu ställs Sverige mot Finland i den viktiga andra matchen i hemma-EM.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Svenska startelvan

Kristin Hammarström – Lina Nilsson, Nilla Fischer, Charlotte Rohlin, Sara Thunebro – Josefine Öqvist, Marie Hammarström, Caroline Seger, Sofia Jakobsson – Kosovare Asllani, Lotta Schelin.

GÖTEBORG. Efter det något oturliga krysset i inledningsmatchen mot Danmark ställs Sverige i dag mot ytterligare en nordisk konkurrent när Finland står för motståndet.

Förbundskaptenen Pia Sundhage väljer att göra ett par ändringar i startelvan jämfört med den förra matchen. Lina Nilsson ersätter Jessica Samuelsson till höger i backlinjen och Sofia Jakobsson, som fick nöja sig med ett inhopp senast, ersätter Antonia Göransson på vänster yttermittfält.

I övrigt kommer Sverige till spel med samma startelva som senast och förväntningarna är att Sverige ska kunna slå Finland utan några större problem.

"Kan bli många mål"

Precis som under matchen mot Danmark kommer man även i kvällens match att kunna följa några familjemedlemmar till några av de svenska landslagsstjärnorna via Livepulsen. Det ger en möjlighet att se hur stjärnornas familjer påverkas av händelserna på planen genom att de utrustats med pulsmätare.

– Jag var förvånad över att min medelpuls var så låg, säger Arment Asllani, bror till anfallsstjärnan Kosovare Asllani, till Nyheter24 om hur det kändes att kolla av Livepulsen efter Danmarksmatchen.

 Arment kommer att bära sin pulsmätare även under kvällens match, och risken är att pulsen sticker iväg lite mer den här gången.

– Jag tror att det kommer att bli en riktigt, riktigt bra match faktiskt. Tror att det kan bli många mål, säger han till Nyheter24.

Se en intervju med syskonen Asllani här:

Kommentera
Kopiera länk
Dela