Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Enkel seger för Sverige – utklassade Finland

- 13/07/2013, 22:19 -
Enkel svensk seger.
1 av 4

Enkel svensk seger.

Björn Larsson Rosvall / SCANPIX

Kosovare Asllani fick göra mål.
2 av 4

Kosovare Asllani fick göra mål.

Björn Larsson Rosvall / SCANPIX

Liksom Nilla Fischer som fortsätter att visa fin målform.
3 av 4

Liksom Nilla Fischer som fortsätter att visa fin målform.

Adam Ihse / SCANPIX SWEDEN

Något som självklart gladde Pia Sundhage.
4 av 4

Något som självklart gladde Pia Sundhage.

Adam Ihse / Adam Ihse

Sverige hade inga som helst problem att besegra Finland i den andra matchen i hemma-EM. Nu räcker det med kryss mot Italien i sista matchen för att säkra en slutspelsplats.

GÖTEBORG. Efter problemen mot Danmark visade Sverige att man inte tänker vika ned sig i hemma-EM genom att slå tillbaka Finland med hela fem mål mot noll.

Redan direkt i matchinledningen visade Sverige att finskorna inte skulle ha mycket att hämta under matchen. När Nilla Fischer nickade in Sveriges första mål, på hörna, i den 15:e matchminuten kunde Sverige med lite tur redan ha varit i ledningen med ett par mål.

Farliga på fasta

Fischer, och Sverige, fortsatte sen att visa sig starka på fasta situationer och i den 36:e matchminuten kunde Fischer trycka in matchens andra mål efter en tilltrasslad situation efter ytterligare en hörna.

Vid det läget hade mittbacken Fischer gjort samtliga tre svenska mål i turneringen men anfallarna skulle snart komma igång. Bara två minuter efter Fischers mål kunde Kosovare Asllani snyggt nicka in 0-3, och den som hängde med Livepulsen kunde se hur brorsan Arment Asllanis hjärtrytm gick i taket.

Räcker med oavgjort

I andra halvlek klev dessutom Asllanis anfallskollega, storstjärnan Lotta Schelin, även hon in i målprotokollet efter att ha rullat in Sveriges fjärde mål i den 60:e minuten.

Schelin gjorde även matchens sista mål när Sverige återigen utnyttjade en fast situation och Lyon-spelaren kunde nicka in bollen efter en fin frispark från Sara Thunebro med tre minuter kvar att spela.

Den svenska segern innebär att man går upp i ledning i grupp A och att det räcker med oavgjort i sista gruppspelsmatchen mot Italien för att Sverige ska gå vidare till slutspel.