"Rasism är inte en åsikt, utan ett brott"

Tyska Bundesliga 2-spelaren Danny da Costa fick höra rasistiska ramsor när hans Ingolstadt mötte 1860 München. Det fick lagkamraten Ralph Gunesch att rasa – och skriva ett upprört brev på Facebook.


Boateng fick nog

Sommaren 2012 fick Milans stjärna Kevin-Prince Boateng nog i en träningsmatch och sparkade upp bollen på läktaren. Därefter avbröts matchen och Boateng har sedan varit en ambassadör mot läktarrasism och har bland annat talat i FN om frågan

Det var förra helgen som Ingolstadts inlånade försvarare Danny da Costa fick höra rasistiska slagord. Anhängare till 1860 München ska ha gjort apljud och skrikit saker som "åk tillbaka till bushen" och "neger". 

Under andra halvlek ska domaren ha stannat spelet och diskuterat med spelare från båda lagen och med en assisterande domare. Dock är det oklart om det var just de rasistiska ramsorna som togs upp för spelet fick fortsätta.

Brev på Facebook

Någon som inte tog lätt på saken var dock da Costas lagkamrat Ralph Gunesch. Gunesch blev så illa berörd av det som skreks att han skrev ett långt brev på Facebook om händelserna.  

Ett brev som i skrivande stund har delat nästan 1500 gånger och har gillats av över 8000 personer. 

"Skona oss med dina idéer"

Gunesch förklarade vad som hade hänt i brevet och gick sedan till attack mot rasisterna.

"Snacka din rasistiska skit i ditt hem bakom stängda dörrar men skona oss med dina idéer", skriver han och avslutar:

"Rasism är inte en åsikt, utan ett brott". 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

2 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

3 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.