Andreas gjorde mål i svenska division 6 – trots att han är blind

Solskenshistorier är alltid upplyftande. Fotbollsspelaren Andreas Engström faller under den kategorin. Han gjorde nämligen mål för division 6-laget Ulvsby tidigare i veckan – trots att han bara har en procent av sin syn kvar.


Amatörfotbollsspelaren Andreas Engström gick till en optiker när han upptäckte han började få sämre syn. Trots besöket kunde han inte få något klart besked på vad som var fel. Efter flera besök på sjukhuset fick han sin dom: den obotliga ögonsjukdomen Lebers som leder till blindhet.

– Jag har ingen ledsyn och har bara en procent kvar av min syn. Jag märkte under sommaren 2006 att jag började se sämre och sämre. Två månader senare var jag blind, säger han till Nya Wermlands tidning

"Sa att de skulle ordna en straff"

Trots det har han fortsatt att leva sitt liv som vanligt. Han är bland annat kanslist, statistiker, webbredaktör, kontaktperson och lagledare för division 6-laget Ulvsby. När laget fick dåligt med spelare till matchen mot Bäckhammar fick han hoppa in på bänken. 

– Vi hade som vanligt ont om spelare. Jag satte upp mig som avbytare och killarna i laget sa att de skulle ordna en straff och att jag skulle gå in och slå den. Mitt i andra halvlek kom en av spelarna (Johan Hansén) och sa att nu har jag fixat en straff. På med tröjan och gå ut och lägg den, säger han och fortsätter:

"Trodde jag sköt rakt i mål"

– Jag blev jättenervös. En av killarna lade bollen på straffpunkten, men jag gick fram och kände på bollen för att exakt veta var den låg. Jag kunde, lite diffust, urskilja var målstolparna stod och jag siktade ner mot högra stolpen. Känslan var att jag missade och sköt rakt i målet, men så hörde jag killarna jubla.


Vackrare kan det knappast bli va?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.