Svennis: "Det har sagts mycket skit om mig"

- 06/11/2013, 10:50
Under tisdagen släppte Sven-Göran Eriksson sin bok där han avslöjar allt under sin tränarkarriär.
1 av 4

Under tisdagen släppte Sven-Göran Eriksson sin bok där han avslöjar allt under sin tränarkarriär.

BildbyrΌn

Svennis var förbundskapten för Elfenbenskusten under VM 2010.
2 av 4

Svennis var förbundskapten för Elfenbenskusten under VM 2010.

ÂBildbyrån / Nils Jakobsson

Hans Backe var en av hans assistenter under en lång tid.
3 av 4

Hans Backe var en av hans assistenter under en lång tid.

Bildbyrån / Marcus Ericsson

Svennis jobbade med David Beckham under flera år under sin tid som förbundskapten i England.
4 av 4

Svennis jobbade med David Beckham under flera år under sin tid som förbundskapten i England.

Bildbyrån

Under onsdagen höll Sven-Göran Eriksson presskonferens där han berättade om sin bok som kom ut i handeln under tisdagen.
– Det har skrivits och sagts mycket skit om mig så jag vill att min sanning ska komma ut, säger han.

Sveriges kanske störste tränare genom tiderna Sven-Göran Eriksson har skrivit en biografi. Under onsdagen höll han därför en presskonferens där han berättade om sin karriär till varför han släpper en bok.

– Jag har alltid tänkt att jag en dag skulle skriva en bok och när det här kom upp hade jag inget jobb helt enkelt så jag tänkte att jag skulle koncentrera mig på det. Sen dök det upp jobb både här och där. Det har varit ganska jobbigt måste jag säga, att både ha ett jobb och skriva en bok.

"Det största jobbet jag har haft"

– Jag tror att jag har saker och ting att berätta. Sen har det skrivits och sagts så mycket skit om mig så jag vill att min sanning ska komma ut.

Svennis berättade bland annat om den största framgången i karriären.

– Det största jobbet jag haft är ju med England. Kvala in till EM och VM är väldigt stort. Att få vara med och slå Tyskland med 5–1 i Tyskland är en av de största sakerna i min karriär också.

Tror du att du blir aktuell för Sverige igen som förbundskapten?
– Det är som vanligt. Nu har jag kontrakt med laget i Kina. Vi har stora planer på att kvala in till Champions League nästa år. Jag stortrivs i Kina och har inga planer på att hoppa av och tror inte det blir aktuellt heller. Erik gör ett fantastiskt jobb så det är inte aktuellt.

Vad säger du om alla skriverier om dig?

– Det blir otroligt stort på nåt sätt. Jag sa i en intervju borta i England att jag har träffat påven, drottningar, kungar, Nelson Mandela med flera, men nämns inte ett ord om det i någon tabloid. Men sen träffar jag Ulrika och då blir det grejer. Det saknar proportioner, men det kanske är det som säljer.

Svennis berättade att han hade svårt att öppna upp sig när det kom till det personliga livet.

– Om jag nu ska skriva en bok som jag gjort är det ett faktum att det har skrivits och sagts mycket om mitt liv, om fotboll och om kvinnoaffärer. Tyvärr, så i min bok måste min sanning komma ut. Jag tror att det hade varit än mer bister kritik om jag inte nämnt det alls. Det har ju stått på förstasidorna i många år. Fotboll är väldigt enkelt att berätta om, hur det känns att förlora eller vinna, men personliga känslor är betydligt svårare. Att öppna sig.