Här visar den enbete fotbollsspelaren Nico att allt är möjligt

Trots att han föddes med ett ben spelar Nico Calabria fotboll. Nu har Powerade gjort en reklamfilm om hans unika liv.


Besteg berg

När han var 13 år blev han först i världen att bestiga Kilimanjaro på kryckor. I samband med bestigningen samlade han in över 650 000 kronor till välgörenhet.

Här är ännu en film som bevisar att ingenting är omöjligt. 19-årige Nico Calabria föddes med ett ben, men har trots det lyckats bli en framgångsrik fotbollsspelare.

Nyheter24 har tidigare skrivit om honom då han gjorde ett uppmärksammat cykelsparksmål trots att han spelar fotboll på kryckor. Nu har även Powerade fått upp ögonen för Calabria och gjort en reklamfilm som kretsar kring honom.

Spelat hela sitt liv

Han spelar i USA:s landslag för amputerade och har spelat fotboll i större delen av sitt liv.

– Jag har alltid varit en del av en familj som har varit atletisk och hade en storebror som var väldigt atletisk, så jag försökte bara passa in och trodde inte att jag gjorde något onormalt, säger han till Mashable.

Ska spela VM för amputerade

I filmen får man se bilder från hur han spelade fotboll redan som barn och hur det sedan har utvecklats till där han är i dag. Den hade premiär på en filmfestival och kommer att vara en del av en global kampanj av Powerade i anslutning till sommarens VM.

För Calabria väntar ett annat VM, för amputerade i Mexiko i november.

– Det är en ära att få vara en del av det här och berätta min historia. Jag antar att mitt råd till människor är att det inte spelar någon roll vilken fysisk status du har, vilket land du kommer från eller vilket kön du har – fotboll kan förena alla över nästa alla barriärer.

Här är målet som setts över 1,7 miljoner gånger.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

1 timme sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

2 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.