Nu vill många locka Zlatan Ibrahimovic till Brasilien under VM.
1 av 3
Nu vill många locka Zlatan Ibrahimovic till Brasilien under VM.
Sverige missar VM efter att Cristiano Ronaldo gjort fyra mål i play-off-matcherna.
2 av 3
Sverige missar VM efter att Cristiano Ronaldo gjort fyra mål i play-off-matcherna. - Foto: Bildbyrån/Niklas Larsson
Zlatan kanske ändå kommer till Brasilien, om de medverkande i kampanjen får som de vill.
3 av 3
Zlatan kanske ändå kommer till Brasilien, om de medverkande i kampanjen får som de vill. - Foto: Bildbyrån/Marcus Ericsson

Så lockas Zlatan till fotbolls-VM i Brasilien

Trots att Sverige inte kommer delta i sommarens VM är det många som vill se Zlatan Ibrahimovic i Brasilien. Nu har en kampanj med flera stora fotbollsprofiler dragit igång för att locka svensken till mästerskapet.


Sverige missar som bekant sommarens fotbolls-VM i Brasilien efter play-off-förlusterna mot Portugal. På Fifas hemsida blev Sverige sedan framröstat som det landslag som kommer vara mest saknat under mästerskapet.

Det finns däremot en hel del som ännu inte har gett upp hoppet om att se Zlatan Ibrahimovic i Brasilien under fotbollsfesten. Hashtaggen #VEMIBRA används nu i sociala medier för att locka Zlatan till att åtminstone se Brasiliens öppningsmatch mot Kroatien på Itaquerao den 12 juni.

En film har gjorts till kampanjen där man uppmanar alla som vill se Zlatan i Brasilien att skriva till honom på Twitter och Facebook för att bjuda in honom.

"Sluta larva dig"

I filmen medverkar FC Barcelonas brasilianske landslagsman Dani Alves som uppmanar sin vän att komma till Brasilien. Övriga medverkande är bland andra Denilson, Ronaldo, Bebeto och Albin Ekdal. MMA-fightern Anderson Silva har också ett budskap till honom:

– Så här ligger det till kompis: sluta larva dig och kom hit!

Zlatan har lite mindre än en månad på sig att bestämma sig innan VM börjar.

Se filmen som ska få Zlatan till Brasilien.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!