Nu lanserar Lionel Messi en egen app.
1 av 4
Nu lanserar Lionel Messi en egen app. - Foto: TT/AP
Man kommer kunna följa Messi under VM i Brasilien och sedan i FC Barcelona.
2 av 4
Man kommer kunna följa Messi under VM i Brasilien och sedan i FC Barcelona. - Foto: BildbyråŒn/Mikel Trigueros
Förhoppningen är att han ska bjuda lika mycket på sig själv som Zlatan gör.
3 av 4
Förhoppningen är att han ska bjuda lika mycket på sig själv som Zlatan gör. - Foto: TT/AP
Zlatan Ibrahimovic gläds över att få någon att konkurrera mot.
4 av 4
Zlatan Ibrahimovic gläds över att få någon att konkurrera mot. - Foto: TT/AP

Nu får Zlatan sällskap av Messi – i den svenska appen

Nu lanserar fotbollsvärldens kanske största stjärna en egen app. Lionel Messi lanserar appen som är inspirerad av Zlatan Unplugged.


Ladda ner appen

Lionel Messis app går att ladda ner här.

I oktober lanserade Zlatan Ibrahimovic sin app Zlatan Unplugged, som snabbt blev omdiskuterad och nerladdad av många. Nu kommer Zlatans tidigare lagkamrat och en ännu större världsstjärna att gå i hans fotspår.

Under torsdagen lanserar nämligen Argentinas och FC Barcelonas stjärna Lionel Messi sin alldeles egna app Messi 10. I appen kommer man kunna följa Messi under VM i Brasilien och sedan även i FC Barcelona med dagliga uppdateringar. Utöver det kommer användaren också kunna ta del av Messis uppväxt och tidigare meriter.

Zlatan vill ha konkurrens

Bakom appen ligger företaget Mikz, som även ligger bakom Zlatan Unplugged. Trots att de två stjärnorna inte har haft en helt problemfri relation tidigare gläds Zlatan åt sin nya appkollega.

– Zlatan är en tävlingsmänniska, så han blev bara glad när han hörde att även Messi ska starta en app. Sedan lanseringen av Zlatan Unplugged har den appen varit en ohotad etta bland Mikz appar, så nu vill han ha någon att kunna konkurrera med, säger Istvan Beres, Sverige-vd för Mikz.

"Två helt olika personligheter"

Beres förklarar att lanseringen av Messis app aldrig hade varit möjlig om det inte vore för Zlatan Unplugged. Messi och hans team har tyckt om den direktkommunikationen som Zlatan nu kan ha med sina följare.

Zlatan har bjudit en del på sig själv i sin app och frågan är om Messi kommer vara lika frispråkig.

– Det vågar jag inte säga. De har två helt olika personligheter och Messi är en lite blygsammare människa. Förhoppningarna är dock att även Messi kommer bjuda på sig själv, säger Beres.

Zlatan fortsatt störst i Sverige

Zlatans app har fått cirka 10,7 miljoner besök sedan starten och har laddats ner 250 000 gånger, så Messi får stora siffror att försöka jaga ikapp.

– Vi tror att Messis app kommer bli mer framgångsrik internationellt medan Zlatan fortsätter att vara störst i både Sverige och Frankrike, säger Beres.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.