6 svaga länkar som kan hota finallagen

- 10/07/2014, 11:59 -
Tyskland och Argentina möts i VM-finalen.
1 av 5

Tyskland och Argentina möts i VM-finalen.

Bildbyrån

Per Mertesacker.
2 av 5

Per Mertesacker.

© Bildbyrån - COP 39 - SWEDEN ONLY / TimGroothuis

Tyskland har engagerade fans.
3 av 5

Tyskland har engagerade fans.

© BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Paul Childs

Argentina firar ett mål.
4 av 5

Argentina firar ett mål.

© BildbyrŒn - COP 139 - SWEDEN ONLY / Insidefoto

Maradona under VM 1986.
5 av 5

Maradona under VM 1986.

Bildbyrån

På söndag brakar VM-finalen av. Lagen som möts är Argentina och Tyskland. Nu rankar Nyheter24 de båda lagens största svagheter.

Tyskland

1. Per Mertesacker. Det sägs att den genomsnittliga hjärtfrekvensen i hela Tyskland ökar med 70 procent varje gång Mertesacker rör bollen. Och vi förstår varför. Mittbacken är en större säkerhetsrisk än en hungrig Luis Suarez. 


2. Manuel Neuer. Han är visserligen världens bästa målvakt, men det finns risker med en ung man som fortfarande inte förstått vilken position som är hans. Du är målvakt, Manuel – inte mittback!


3. Pressen. Tyskland har övertygat stort under VM och vann semifinalen med 7–1. Nu kräver 80 miljoner tyskar ett VM-guld. Klarar landslaget pressen? 


Argentina

1. Lionel Messi. Det är knappast en svaghet att världens bästa fotbollsspelare lirar i Argentina. Svagheten ligger snarare i hans lagkamraters ständiga upphetsning över Messis blotta uppenbarelse. Stäng munnen, vänd blicken från honom och spela fotboll, grabbar. Det är VM-final. 


2. Vinnarmentaliteten. Senast Argentina tog VM-guld var 1986. Det är 28 år och två landslagsgenerationer sedan. Den store stjärnan, Lionel Messi, var inte ens född. Han var inte ens påtänkt. Minns Argentina hur man vinner VM-guld?


3. Sprickan. Det har tidigare ryktats om en spricka i det argentinska laget. Ett rykte som delvis bekräftades när mittfältaren Ezequiel Lavezzi hånfullt sprutade ner sin tränare, Alejandro Sabella, med vatten.