Stor besvikelse. - Foto: Hassan Ammar/TT
Holland tog bronset. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images
Dirk Kuyt och Arjen Robben med sina medaljer.
Dirk Kuyt och Arjen Robben med sina medaljer. - Foto: Hassan Ammar/AP/TT
Brassarna bar hundhuvudet.
Brassarna bar hundhuvudet. - Foto: Natacha Pisarenko/AP/TT

Ny katastrofinledning fullbordade det brasilianska fiaskot

Holland har det tredje bästa fotbollslandslaget i världen just nu. Det kan vi konstatera efter 3–0-segern i bronsmatchen mot Brasilien.

Brasilien–Holland 0–3 (0–2)

Målen: 0–1 (3) på straff Robin van Persie, 0–2 (17) Daley Blind, 0–3 (90+1) Georginio Wijnaldum.

BRASILIA. Flera hundra miljarder kronor. Så mycket har VM kostat den brasilianska befolkningen. I samma takt som kronorna slösades på VM, ökade kraven på Seleção – vilket inte minst märktes i bronsmatchen mellan Holland och Brasilien

Den brasilianska publiken buade ut sina spelare – och framför allt sin tränare Luiz Felipe Scolari. Inte konstigt kanske med tanke på att man nästan kopierade inledning som man hade mot Tyskland i semifinalen. Först orsakade Thiago Silva en straff som Robin van Persie slog in redan i den tredje minuten. Sedan i den 17:e minuten ökade Daley Blind på till 2–0.

Matchen slutade dock 3–0 till slut efter att Georginio Wijnaldum satt spiken i kistan på övertid i den andra halvleken. Välförtjänt brons till Holland.