Tisdag 7 Dec
Stockholm

Allsvenska klubbens protest mot polisen – 40 000 ståplatser

AIK:are står i bortamatchen mot Elfsborg.
1 av 6
AIK:are står i bortamatchen mot Elfsborg. Foto: Bildbyrån
Norra stå.
2 av 6
Norra stå. Foto: Bildbyrån
Norra stå på Friends Arena.
3 av 6
Norra stå på Friends Arena. Foto: Bildbyrån
AIK:are.
4 av 6
AIK:are. Foto: Bildbyrån
AIK:are.
5 av 6
AIK:are. Foto: Bildbyrån
AIK och Hammarby möts igen.
6 av 6
AIK och Hammarby möts igen. Foto: Bildbyrån

Polisen har valt att reducera ståplatssektionen hos ett antal klubbar. En av AIK:s supporterklubbar ska protestera mot beslutet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nästa vecka är det dags för ett Stockholmsderby igen när AIK tar emot Hammarby i Allsvenskan. Intresset för den svenska fotbollen är stort, med rekordmånga människor som gått på de första matcherna.

Inför det förra derbyt i svenska cupen valde polisen att minska på AIK:s ståplatssektion med 1 500 platser av säkerhetsskäl, vilket många inte gillade.

Nu har AIK:s supporterklubb Allmänna Supporterklubben valt ett kreativt sätt att protestera mot beslutet på – genom att uppmana alla sektioner på Friends Arena att stå upp.

”Klacksektionen reducerades på mycket tveksamma grunder och vi är kritiska till polisens beslut, men nu utvidgar vi i stället klacken till att omfatta de cirka 40 000 platser som finns på AIK:s sektioner under derbyt. Hela arenan ska stå upp och sjunga”, säger Patrik Sundberg, kommunikationsansvarig för Allmänna Supporterklubben, i ett pressmeddelande enligt TT.

Bildkälla: Bildbyrån

I det förra mötet i den svenska cupen kom det över 41 000 personer och såg matchen. Nu har det sålts över 34 000 biljetter till matchen som spelas på måndag.

Är protesten en bra idé?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela