Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fotbollsförbundet ville ha maxgräns på svarta spelare

- 07/05/2015, 12:06 -
Engelska landslaget.
1 av 7

Engelska landslaget.

Bildbyrån

England.
2 av 7

England.

Bildbyrån

England.
3 av 7

England.

Bildbyrån

Graham Taylor.
4 av 7

Graham Taylor.

Bildbyrån

Andros Townsend.
5 av 7

Andros Townsend.

Bildbyrån

Kieran Gibbs.
6 av 7

Kieran Gibbs.

Bildbyrån

Ashley Cole.
7 av 7

Ashley Cole.

Bildbyrån

Engelska fotbollsförbundet ska ha velat ha en maxgräns på svarta spelare i landslagstruppen.

Englands före detta tränare Graham Taylor ska ha blivit tillsagd av två representanter från det engelska fotbollsförbundet att inför en maxgräns för antalet svarta spelare i Englands landslagstrupp, skriver Daily Mail.

Bakgrunden är att det snart släpps en ny bok om rasism i sportvärlden vid namn "Pitch Black" där den före detta spelare Richie Moran blivit intervjuad.

– Graham Taylor kom till mig och sa: "Hör här, jag ska säga dig någonting som jag aldrig kommer kunna erkänna, då blir jag stämd för förtal. Men när jag var manager för England kallades jag in av två medlemmar ur FA som jag inte kommer namnge". Jag sa två namn som förslag. Han sa: "Jag är inte beredd att säga det, men jag blev tillsagd att inte ta ut för många svarta spelare i landslaget", säger Moran till Guardian.

Taylor, som var tränare för England mellan 1990 och 1993, säger att han däremot inte lät hudfärgen påverka hans uttagningar, och att hans tränarhistorik bekräftar detta.

– Jag har inget minne av den konversationen. FA la sig aldrig i mina spelaruttagningar, varken av svarta eller vita spelare. Det gör mig väldigt irriterad att bokens författare inte tog kontakt med mig först för att höra min version, säger Taylor till Daily Mail.

Graham Taylor.

Bildkälla: Bildbyrån