Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

EU:s förslag till medlemsländerna: bojkotta VM

- 09/06/2015, 12:59
Trubbel för Sepp.
1 av 5

Trubbel för Sepp.

TT/Ap

Blatter har nu avgått.
2 av 5

Blatter har nu avgått.

Ap/TT Bild

Sepp Blatter.
3 av 5

Sepp Blatter.

TT/2005 AP / Diether Endlicher

Inte många som gör tummen upp för Fifa nu.
4 av 5

Inte många som gör tummen upp för Fifa nu.

Ap/TT Bild

Valen av Ryssland och Qatar har kritiserats länge.
5 av 5

Valen av Ryssland och Qatar har kritiserats länge.

TT/Ap

Fifa-soppan har fått EU att reagera. Starkt.

De avslöjanden som gjort om korruption inom Fifa har fått EU att reagera. Under tisdagen förhandlade EU-parlamentariker fram en snabbresolution som är kritisk mot Fifa och ställer hårda krav, skriver Dagens Nyheter.

– Röstas det här igenom så är det Europas samlade röst som riktar en stenhård tackling mot Fifa. EU har tröttnat på den korruption som uppenbarligen genomsyrar hela den här organisationen. Det handlar inte om att attackera fotbollen, det handlar om att attackera den korruption och maktmissbruk som är fotbollens största fiende, säger Europaparlamentarikern Fredrick Federley från Centerpartiet till Dagens Nyheter.

Bland annat ska det föreslås att medlemsländerna ska överväga att bojkotta VM i Ryssland och i Qatar om in Fifa löser de interna problemen.

Bildkälla: TT Bild

Ett annat förslag är att EU ska se till så att organisationer som Fifa har ett regelverk anpassat till lagstiftning kring penningtvätt och annan brottslig verksamhet.

Fifas förre president Sepp Blatter blev nyligen omvald en femte gång, men valde att avgå endast fyra dagar senare.
Bör Sverige bojkotta Vm?