Här avslöjar profilen rasismen på SVT

- 17/06/2015, 16:48
1 av 4

Bildbyrån

2 av 4

Bildbyrån

3 av 4

TT Bild

4 av 4

TT Bild

SVT:s David Fjäll har av kollegor fått höra att han enbart fått vissa uppdrag på grund av hans ursprung.

För en månad sen skrev han ett inlägg om det på Facebook. Nu har David Fjäll berättat om rasismen han fått bemöta på sitt jobb på SVT Sporten i en intervju med Expressen.

Fjäll berättar att han har fått höra att han och andra med utländskt påbrå enbart får uppdrag på grund av deras ursprung.

– Jag vill inte gå in exakt i detalj vad folk säger, eller hur det har yttrat sig, men jag kan konstatera att ibland kanske folk säger saker som inte är helt genomtänkta och som inte hör hemma på en arbetsplats eller på något annat ställe, säger han till Expressen.

Bildkälla: Bildbyrån

Fjäll är tydlig med att påpeka att det inte gäller hela redaktionen, men han menar att även om det är en person så är det en person för mycket.

– Jag tror i grunden att det beror på att folk ser det som att de är väldigt drivna och vill göra vissa jobb, och när någon annan får den chansen, rätt eller fel, blir de väldigt besvikna, säger han till Expressen.

Han berättar att han är tacksam för det stöd som han fått av SVT:s ledning,

– Ledningen på SVT känner till det och har varit ett jäkligt bra stöd. Man kan inte önska sig bättre chefer när det gäller en sådan här grej.