Fredag 14 Maj
Stockholm

Snart kan partyön bli en stormakt i fotbollen

Ska partyön bli ett ny stormakt inom fotbollen?
1 av 4
Ska partyön bli ett ny stormakt inom fotbollen?. Foto: TT Bild
Ibiza är mest känt för sina stränder och nattliv.
2 av 4
Ibiza är mest känt för sina stränder och nattliv. Foto: TT Bild
Men kanske kan det bli känt för ett riktigt bra fotbollslag också?
3 av 4
Men kanske kan det bli känt för ett riktigt bra fotbollslag också?. Foto: TT Bild
Fest på Ibiza.
4 av 4
Fest på Ibiza. Foto: TT Bild

Partyö med ett fotbollslag i världsklass? Snart kan det bli verklighet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När du hör "Ibiza" är fotboll kanske inte det första du tänker på. Men snart kan det förändras. Den förra Valencia-presidenten Amadeo Salvo vill nämligen starta upp laget UD Ibiza igen, och tillsammans med investerare vill han göra laget till ett storlag, skriver spanska Superdeporte.

– Vi är fortfarande i ett tidigt skede i processen. Men vi är väldigt seriösa, annars hade vi aldrig klivit in, säger Salvo enligt Superdeporte.

Salvo vill starta laget innan de regionala ligorna börjar i september, för att laget ska kunna klättra i ligasystemet så fort som möjligt.

– Ibiza är ett av världens starkaste varumärken. Tänk er Ibiza i den högsta divisionen. Var hade ni helst investerat? I Villarreal eller i Ibiza? Vår plan är att investera i klubben i tio till tolv år, säger Salvio.

Enligt Salvo vill invånarna på Ibiza ha ett fotbollslag. UD Ibiza grundades 1995 men avvecklade verksamheten efter att klubben flyttats ner till den regionala ligan inför säsongen 2009/10.

– Men jag vet också att de är rädda för att det ska sluta i ett mörker, som senast. Det enda jag kan säga är att vår plan är seriös och hållbar. Det kan jag garantera, säger Salvo.

Låter det som en bra idé?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela