Tisdag 24 Maj
Stockholm

11-åringen ratades av Kalmar – nu bjuds han in av Liverpool

Liverpool kliver in.
1 av 4
Liverpool kliver in. Foto: Bildbyrån
Kalmar FF hade redan en stor kull 11-åringar.
2 av 4
Kalmar FF hade redan en stor kull 11-åringar. Foto: Bildbyrån
Bröderna Elm.
3 av 4
Bröderna Elm. Foto: Bildbyrån
Kalmar FF.
4 av 4
Kalmar FF. Foto: Bildbyrån

11-åringen har säkerligen glömt Kalmar-nobben nu.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I torsdags skrev vi om en 11-åring som enligt pappans insändare i Barometern blivit ratad av Kalmar FF efter endast en träning.

"Den kullen är redan stor, och för att ta in nya spelare så anser vi att det är viktigt att man ligger ungefär i nivå med vår spelarutbildningsplan gällande åldern 12-13 år", skrev Kalmar FF:s Svante Samuelsson då.

Nu har historien fått en ny vändning. Bernt Jo Vole driver Liverpools skandinaviska fotbollsakademi och när han läste historien om 11-åringen var det självklart för honom att bjuda in honom.

– Jag reagerade spontant. Han kan komma till vår fotbollskola. Vi har tränare från Liverpools akademi och vår inställning är att alla kan bli bättre. Det som vi lägger tonvikten vid är barnens engagemang och att de gör sitt bästa. Kom till oss så blir det något positivt av det som hänt, säger Bernt Jo Vole till Barometern.

Bildkälla: Bildbyrån

– Vi är chockade. Vilken omtanke. Vi blev jätteglada. Gesten är fantastisk. Vi kommer att tacka ja preliminärt, säger pappan till Barometern.

Lägret anordnas på flera ställen i landet och 11-åringen får välja det som passar bäst, och redan nästa vecka ska han börja träna med en annan förening i Kalmar.

– Att skapa debatt var ju min tanke. Jag tycker det här är jätteviktigt. Men jag har all respekt för Kalmar FF som svarat och hört av sig. Det är ett tecken på storhet att man tar det här så pass allvarligt. Då var det inte förgäves, säger pappan till Barometern.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

PSG stänger av tränaren

Publicerades: 1 timme sedan

Omotiverat Tjeckien: "Vill vinna varje match"

Publicerades: 1 timme sedan

Ystad med matchboll efter tuff final

Publicerades: 2 timmar sedan

Chelsea snart amerikanskt – köpet godkänns

Publicerades: 2 timmar sedan

Förre storspelaren fick tårfyllt farväl

Publicerades: idag 18:48

Gareth Southgate hyllar Jake Daniels

Publicerades: idag 18:00