Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Spaniens första öppet homosexuella domare slutar efter hat från läktaren

- 11/05/2016, 10:42
Kämpa, Jesus!
1 av 2

Kämpa, Jesus!

Efter elva år lägger nu Jesus Tomillero av.
2 av 2

Efter elva år lägger nu Jesus Tomillero av.

Jesus Tomillero var Spaniens första öppet homosexuella domare. Men nu har han lagt pipan på hyllan efter att hatet från läktaren blivit för mycket.

I helgen dömde domaren Jesus Tomillero en solklar straff i matchen mellan Portuense - San Fernando Isleño. Hemmalagets supportrar höll inte med, och började ösa ner förolämpningar från läktaren, skriver spanska El Espanol.

Bland annat fick han höra att han var "en kuksugare som gillade att få den i röven" och att han "skulle få ett mål i röven".

Till tidningen berättar Tomillero att han är van vid att höra förolämpningar, och att det som sårade honom mest var att den resterande publiken skrattade med.

Bildkälla

Tomillero började döma fotboll för elva år sedan, och såg sig aldrig sluta med sitt drömyrke. Men nu väljer han alltså att lägga av.

– Jag klarar inte av förolämpningarna längre, säger han till El Espanol.

Detta är inte den första trista fotbollsnyheten vi läst på senaste tiden. I helgen blev även en spelare i USA sparkade från sin fotbollsklubb efter det här överfallet.

Brukar du gå på fotboll?