Söndag 18 Apr
Stockholm

Ravelli, chips och öl – svenskarnas favoritsällskap under EM

Önsketänkande från många svenskar: Ravelli och bira under sommarens fotbolls-EM.
1 av 2
Önsketänkande från många svenskar: Ravelli och bira under sommarens fotbolls-EM. Foto:
VM 94-hjälten Thomas Ravelli går hem hos svenska folket.
2 av 2
VM 94-hjälten Thomas Ravelli går hem hos svenska folket. Foto:

​Thomas Ravelli, chips och öl. Det är kombinationen som svenska folket helst vill ha som sällskap till de svenska matcherna under fotbolls-EM, visar en SIFO-undersökning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det stora äventyret i Frankrike drar i gång den 10 juni och Sverige går in i turneringen tre dagar senare mot Irland. En SIFO-undersökning genomförd på uppdrag av Betsson visar hur svenskarna allra helst vill följa mästerskapet.

På frågan vilken kändis de helst vill kolla fotbolls-EM med är Thomas Ravelli given etta med fyra procent mer än Kung Carl VVI Gustaf. Trea är Ralf Edström.

Vad gäller förtäring under matcherna ligger chips överst på tilltugg och öl är prioriterad som dryck.

Nyheter24 ringde upp Thomas Ravelli och berättade för honom om nyheten.

– Det var som tusan, vad glad jag blir. Det är ju helt fantastiskt, säger han.

Hur blev det så här, tror du?

– Det måste vara något fel på undersökningen? Nej, skämt åsido, men jag vet inte varför. Jag har ju knappast störst plånbok så jag kommer inte kunna bjuda på öl laget runt. Då hade det varit bättre med Zlatan.

Han blir ju dock svår att lösa under EM.

– Sant. Annars hade nog han vunnit utan diskussion.

Varför är du så folkkär?

– Kanske för att jag inte tar idrott på så stort allvar alla gånger och bidrar med lite roliga kommentarer. Jag ser allvaret i ett EM men man måste kunna ha lite skoj också.

Jag blir lite nyfiken på vem eller vilka som faktiskt kommer få kolla de svenska EM-matcherna och kanske förtära en och annan bira tillsammans med dig.

– Första matchen mot Irland är jag på plats i Paris för jobb. Mot Italien är jag också iväg på jobb men uppe i Stockholm. Belgien-matchen däremot är ingenting planerat. Då blir det kanske hemma med någon kompis eller familjen. Det kan bli en bra uppladdning inför midsommar också, säger Thomas Ravelli.

Missa inte veckans premiäravsnitt av EM-magasinet Curva Birro, där panelen diskuterar högt och lågt inför det stundande mästerskapet.

Hade du velat kolla fotbolls-EM med Ravelli?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela