Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
9067
reaktioner idag

Mardrömsresultatet för Sverige – Belgien krossade Irland

Precis det resultatet som missgynnar Sverige mest. Belgien fullkomligt krossade Irland och nu krävs svensk seger i sista omgången för vidare spel i EM.

Axel Witsel gjorde Belgiens 2-0-mål.

Romelu Lukaku – tvåmålsskytt mot Irland.

Belgien firar med fansen.

Sverige har inte haft marginalerna med sig i sommarens fotbolls-EM så här långt. I går blev det en tung förlust mot Italien efter sent avgörande – och i dag höll garanterat Erik Hamrén & Co tummarna för ett kryss mellan Belgien och Irland.

Så blev det inte. Världstvåan Belgien repade mod efter premiärförlusten mot Italien och gjorde fullkomligt mos av Irland. Slutresultatet skrevs till 3-0 efter två mål av Romelu Lukaku och ett av Axel Witsel.

Det betyder att Sverige i princip är tvingat att vinna den avgörande gruppspelsmatchen mot Belgien för att ha chans att fortsätta EM-äventyret. Att gå vidare som en av de främsta treorna med bara två poäng (vilket är fallet om Sverige kryssar mot Belgien) är minimal.

Matchen spelas kommande onsdag.

Kommer Sverige vinna mot Belgien?

Mer:

Nattsvart för Sverige i EM – föll efter sent avgörande