1 av 3
- Foto: Bildbyrån
Álvaro Morata – EM:s skyttekung så här långt.
2 av 3
Álvaro Morata – EM:s skyttekung så här långt. - Foto: Bildbyrån
Chiellini, Barzagli och Bonucci – Juventus-trion i Italiens backlinje som ska stoppa Morata & Co i kväll.
3 av 3
Chiellini, Barzagli och Bonucci – Juventus-trion i Italiens backlinje som ska stoppa Morata & Co i kväll. - Foto: Bildbyrån

Anfallaren möter gamla lagkamraterna: "De har sagt åt mig att bära hjälm"

​Álvaro Morata möter sina gamla lagkamrater i Juventus i kväll när Spanien ställs mot Italien. Och anfallaren har blivit varnad. "De har sagt åt mig att bära hjälm", säger han.


Det största prestigemötet hittills i fotbolls-EM. En repris av finalen för fyra år sedan och två stormakter i fotbollsvärlden.

En av de som ställs inför ett extra speciellt möte är Álvaro Morata, som har spelat två säsonger i det italienska mästarlaget Juventus. Morata förväntas starta i anfallet för Spanien och kommer då ställas mot hela Juventus-backlinjen med Andreas Barzagli, Leonardo Bonucci och Giorgio Chiellini.

– Jag har pratat med dem och de har sagt åt mig att bära hjälm om jag spelar. Det är de som är anledningen till Juventus framgångar de senaste åren. Det är väldigt likt karaktärsdragen för hur Italien spelar, men vi måste fokusera på vårt eget spel, säger Morata till TV-stationen Cuatro, enligt AS.

Det har florerat rykten om dåliga vibbar i det spanska lägret efter förlusten mot Kroatien i sista gruppspelsomgången – något Morata strängt säger emot.

– Om ni skulle ha en kamera på hotellet hade ni alla sett vilket härlig stämning det är. Vi håller tillbaka lite mer på träning.

Álvaro Morata har gjort tre mål på tre matcher i EM, vilket gör att han toppar skytteligan tillsammans med Gareth Bale och Antoine Griezmann.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!