Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Svårt att börja mot nykomling"

- 04/04/2009, 12:02 -

MFF-tränaren Roland Nilsson tror på en tuff premiär mot Häcken.

Idag klockan 16.00 är det allsvensk premiär på Rambergsvallen när BK Häcken tar emot Malmö FF. Rambergsvallen är ingen drömarena för MFF. Två segrar på åtta försök är skåningarnas något dystra facit på Hisingen i Göteborg. Tränaren Roland Nilsson ser dessutom en fara med att Häcken är nyuppflyttat.

– Det är alltid svårt att spela mot en nykomling i inledningen av serien, säger Nilsson till Sydsvenskan.

Samtidigt tror han att Malmö har en bra chans på tre poäng.

–Vi går för seger, det gör vi alltid. Träningsmatcher i all ära, men när seriespelet drar igång, så höjs adrenalinnivån lite extra.

Malmö kommer till spel utan nyförvärvet Wilton Figueiredo. Brassen är kvar i Qatar för att avsluta ligaspelet och ansluter inte till MFF:s trupp förrän den 14 april. Saknas gör även landslagsmannen Daniel Andersson som inte har hunnit bli frisk från sin skada. Däremot verkar den skada som Jimmy Dixon ådrog sig tidigare i veckan inte ha varit av allvarligare karaktär. Mittbacken kommer, enligt uppgift, att spela mot Häcken, klubben som han representerade mellan 2003 och 2006.

Skrivet av: