MFF-stjärna mordhotade bloggare

"Ha dina åsikter, men yttra dem inte för då krossar jag din skalle".


En känd supporter och bloggare till Malmö FF har blivit kraftigt hotad av Malmö FF-spelaren Labinot Harbuzi.

Mitt under en dryckespaus på en MFF-träning gick Harbuzi fram till supporterbloggaren och ska då ha sagt:

"Du får lov att ha dina åsikter, men yttra inte dig om mig. Skriv inte om mig och gör du det bryter jag dina ben."

Harbuzi gick därefter bort innan han vände sig om och lade till: "Ha dina åsikter, men yttra dem inte för då krossar jag din skalle".

Supportbloggaren Kaveh är djupt berörd av det inträffade, och tar hoten på allvar.

"Jag blev chockad, väldigt chockad. Spelarens hot kändes seriös och eftersom jag inte vet vilka spelaren umgås med så känner jag mig ganska skärrad. Jag har inte mått bra under dagen.", skriver Kaveh i sin blogg.

Harbuzi är polisanmäld, vilket också offentliggjordes på Malmö FF:s officiella hemsida under kvällen. Där skriver klubben:

"Vi har tydliga regler för hur vi skall uppföra oss och vi ser självklart mycket allvarligt på situationen.

I och med det är ett polisärende kan vi inte föregripa utredningen, utan får nu invänta polisens arbete utan vidare kommentarer."

MFF:s assisterande tränare Hans Gren vill inte uttala sig om det inträffade.

– Det här är något vi sköter internt, och inte vill säga något alls om till media, säger Gren till Nyheter24.

Men om uttalandena stämmer, vilka åtgärder kommer klubben i så fall vidta?

– Det kan jag inte uttala mig om. Eftersom jag varit polis i 26 år så förstår du nog att jag inte kan snacka om sånt här, säger den gamle förhörsledaren Gren.

Bloggaren Kaveh är en välkänd Malmösupporter med stort och passionerat hjärta för klubben. Han är inte nöjd med klubbens behandling av frågan.

"Jag vill att spelaren bestraffas enligt MFF:s regelverk. Dusan Melicharek fick en veckas avstängning för runkgester mot motståndarsupportrar. Jag undrar vad följden är för olaga hot mot en egen supporter som de senaste dagarna lagt ner ohälsosamt många timmar per dag på att rapportera direkt från händelser inom MFF-världen."

Hans Gren vill dock inte kommentera hur de ska göra med supporterbloggaren.

– Nej, det kan jag ju heller inte säga något om, men när det handlar om bloggare generellt så gäller ju yttrandefriheten. Men sånt här sköter vi internt och väntar med att säga något innan vi hört alla inblandade parter, säger Hans Gren till Nyheter24.

– Om spelaren har sagt det berörda så är det helt åt skogen, helt förjävligt, oavsett vad för kritik Kaveh må ska skrivit i sin blogg, säger Måns Renntun, som bloggar om MFF på Allsvenskan24.

Harbuzi har själv gjort följande uttalande till Eurosport:

– Jag har inga kommentarer. Du kan skriva precis vad du vill. Från mig får du ingen kommentar, säger spelaren till eurosport.se.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!