Eurosport: Oacceptabelt av Malmö FF

"Vi måste agera" konstaterar Eurosport efter Harbuziskandalen.


Som Nyheter24 tidigare skrivit blev Eurosports supporterbloggare Kaveh hotad till livet av Malmöstjärnan Labinot Harbuzi på gårdagens träning. Händelsen har polisanmälts. Trots detta finns Harbuzi ändå med i Malmö FF:s trupp inför premiärmatchen borta mot BK Häcken.

I ett öppet brev kräver nu Eurosports chefredaktör åtgärder och att klubben tar sitt ansvar.

"Vi måste agera, det är helt oacceptabelt att våra medarbetare hotas till livet av spelare i en professionell fotbollsförening”, skriver Eurosports chefredaktör Kristian Borell.

"Vare sig det rör sig om en sportkommentator, skrivande journalist, reporter eller bloggare så är en grundförutsättning för vår verksamhet att vi bedriver den i ett land med tryckfrihetsförordning och yttrandefrihet. Journalister i Sverige skall inte behöva finna sig i att hotas, eller ännu värre vara rädda för att kunna fullgöra sin yrkesutövning", fortsätter Kristian Borell.

Hoten som framfördes av Labinot Harbuzi var av grov karaktär.

"Ha dina åsikter, men yttra dem inte för då krossar jag din skalle"

Framförallt ser Eurosport det som en kränkning mot den enskilde bloggaren och supportern. Men även ett slag mot det fundament som svensk fotboll står för.

"Klubben måste tänka på vilka signaler man sänder med ett sådant uttalande. Detta handlar om hot om våld och åsikts- och yttrandefrihet. Viktigare saker än en enskild match."

Bloggaren Kaveh Kohshahi kommer, kräkningen till trots, inte sluta att följa Malmö FF. På sin blogg skriver han

"Jag förstår de svårigheter som kan uppstå, men jag bryr mig för mycket om min klubb för att låta bli att besöka träningar och skriva om laget. Spelare kommer och går, men laget består. Om femtio år kommer jag älska Malmö FF lika mycket som jag gjorde när jag började följa Yksel i laget och som jag gjorde i förrgår. Då spelar enskilda incidenter inte någon roll. "

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!