Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Göteborg vidare efter rysare

- 08/10/2008, 23:45 -

I damallsvenskan har Göteborg gjort en klen säsong.

I damallsvenskan har Göteborg gjort en klen säsong. I Svenska cupen är laget vidare till semifinal sedan man besegrat Malmö med 3-2 efter förlängning hemma på Valhalla.

Hemmalaget var i underläge två gånger men lyckades vända till seger på onsdagskvällen. Först kvitterade Sara Lindén till 1-1 efter 81 minuter sedan Marion Aronsson gett Malmö ledningen med 1-0 (77).

I förlängningen tog Malmö åter ledningen genom Pavlina Scasna (102). Men med två mål på tre minuter vände Göteborg till seger med 3-2. Maria Karlsson satte 2-2 på straff i den 108:e minuten och två minuter senare gjorde Linnéa Liljegärd segermålet.

Innan matchen var det inte mycket som talade för Göteborg som bara hade en seger på 33 matcher mot Malmö. Den kom för övrigt i en cupmatch 2005. Men efter en riktig kämpainsats och taktisk kyla gick segern till västkusten.

Därmed är Göteborg klart för semifinal borta mot Linköping den 22 oktober. Mästarlaget Umeå IK möter vinnaren mellan Bälinge och Djurgården som gör upp om den fjärde semifinalplatsen den 15 oktober. Cupfinalen spelas den 1 november.

Svenska Fotbollsförbundet visade cupen klent intresse och hade inte med matchen på sin live-rapportering.

Skrivet av:

Nästa artikel
Marta till Malmö?