Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Marta till Malmö?

Sport | 26/09/2008 09:41

Världens bästa spelare kan lämna Umeå IK för spel i storsatsande Malmö.

Det är många som rycker i brasilianska superanfallaren Marta just nu. I torsdags blev 22-åringen draftad av Los Angeles i den nya damfotbollsligan i USA.

Några timmar senare kunde TV4 avslöja att allsvenska Malmö har lagt ett miljonbud på anfallaren som på 100 allsvenska matcher gjort 103 mål.

– Vi har kontaktat både Umeå och Martas agent, säger LdB FC Malmös största sponsor Kent Widding till sydsvenskan.se.

Det är fortfarande oklart om budet har accepterats men en Marta kvar i Sverige betyder en stor seger för allsvenskan.

– Vi tycker det är viktigt att höja nivån på hela damallsvenskan och då är det viktigt att behålla Marta här. När det nu verkade som hon inte skulle vara kvar i Umeå, vore det väl fel om vi inte försökte lägga ett seriöst bud, säger Widding till sydsvenskan.se.

Marta har den senaste tiden varit i en dispyt med Umeå-tränaren Andrée Jeglertz och blev nyligen bänkad. Pia Sundhage, USA:s förbundskapten, tror inte att brassen stannar i Sverige.

– Hamnar hon i Los Angeles får hon spela med guldmedaljörerna. Hon får en bättre kvalitet än i damallsvenskan. Allsvenskan är för ojämn. I USA finns det landslagsspelare i varje lag, det finns det inte i Sverige, säger Sundhage till aftonbladet.se.

Enligt Kent Widding kan Marta, om hon skriver på, se fram emot en lön uppemot 1,5 miljoner kronor.

Skrivet av: