Onsdag 8 Dec
Stockholm

Zlatans nya besked: "Jag kommer till VM"

Zlatan
Zlatan Ibrahimovic berättar om sina VM-planer. Foto: Youtube/TT

Med knappt en månad kvar till att VM-truppen ska tas ut har Zlatan gjort ett nytt uttalande. "Det blir inget VM utan mig", säger han i talkshowen Jimmy Kimmel Live.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nu är det inte ens en månad kvar. Den 15 maj kommer Sveriges förbundskapten Janne Andersson presentera den trupp som ska representera de svenska färgerna i sommarens stora sporthändelse – fotbolls-VM i Ryssland. 

Men än så länge har ingen fått ett definitivt svar på frågan alla undrar: Kommer Zlatan Ibrahimovic vara med i fotbolls-VM?

Nu har Los Angeles Galaxy-stjärnan kommit med ett nytt besked i frågan. Och han levererade det på ett klassiskt Zlatan-sätt i talkshowen Jimmy Kimmel Live natten till onsdag. 

– Jag kommer till VM, sa Zlatan när han fick frågan om han ska spela turneringen. 

Jimmy Kimmel frågade då om han kommer ha fotbollsskor eller andra typer av skor när han åker till VM. 

– Jag säger bara att jag ska åka dit, men om jag säger mer kommer folk att hänga mig. Jag är försiktig med vad jag säger. 

Kryptiskt alltså, minst sagt. Men Zlatans slutord i ämnet var riktigt kaxiga. 

– Ett VM utan mig är inget VM, sa Zlatan i Jimmy Kimmel Live. 

Zlatan Ibrahimovic har spelat 116 landskamper för Sverige, men sommaren 2016 meddelade världsstjärnan att han lägger av i landslaget. Till Dagens Nyheter säger förbundskapten Janne Andersson att han inte kan anpassa sig efter vad Zlatan Ibrahimovic säger och inte säger i media. 

– Vi hade ett samtal efter EM där vi stämde av vad som gäller. Skulle han ändra sig är han välkommen att ringa. Jag kan inte lyssna på och förhålla mig till vad som står i media hela tiden. Jag måste ha en direktkommunikation med spelarna, säger Janne Andersson till DN

Fotbolls-VM i Ryssland drar igång den 14 juni, då hemmanationen Ryssland möter Saudiarabien i öppningsmatchen. Sverige spelar sin första match den 18 juni, då man möter Syd-Korea. 

Här är hela intervjun med Zlatan:


Nyligen gick en av regeringens ministrar ut med hård kritik mot Zlatan Ibrahimovic – läs mer om det här

Tycker du Zlatan ska spela i VM?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela