Stockholm

Shekarabis attack mot Ibrahimovic: "Vägrar ta ansvar!"

Ardalan Shekarabi och Zlatan Ibrahimovic
Ministern riktar hård kritik mot Zlatan Ibrahimovic. Foto: TT

Nu riktar civilminister Ardalan Shekarabi hård kritik mot megastjärnan Zlatan Ibrahimovic. Han menar att Ibra försöker smita ifrån sitt ansvar gentemot spelmissbrukare.


Läs mer

Bråk mellan elitidrottare och toppolitiker kanske inte är jättevanliga. Men nu har Sveriges civilminister Ardalan Shekarabi gått ut och riktat hård kritik mot megastjärnan Zlatan Ibrahimovic

Anledningen är att superstjärnan på senaste tiden gett sig in i spelbranschen – och att han verkar ha svårt att ta kritik angående det. 

Det hela började när Spelberoendes riksförbund skrev ett öppet blev till Ibra, där de kritiserade hans delägarskap i spelbolaget Isbit Games. 

”Du kommer från en förort där utanförskap, flykt från verkligheten genom olika missbruk är vanligt. Istället för att spä på eländet genom engagemang i ett spelbolag vore vi glada om du istället ställer dig på andra sidan och verkar för en bra sak”, stod det i det öppna brevet till Los Angeles Galaxy-stjärnan, skriver Sportbladet. 

Men Zlatan verkade inte riktigt vilja ta till sig kritiken eller det öppna brevet. Istället delade han artikeln på sin Facebook-sida och tyckte att den borde rikta sig mot Svenska spel. 

Det fick civilminister Ardalan Shekarabi att se rött. 

– Jag känner besvikelse. Det här är en människa som inspirerar miljoner människor i hela världen men som nu vägrar ta ansvar för sitt eget agerande och istället hänvisar han till en annan aktör, säger Shekarabi till Sportbladet

Men inte nog med att Shekarabi riktar hård kritik, han tycker också att Ibrahimovic ska vara med på ett möte med Spelberoendes riksförbund.

– Ibland mår man bra av att bara lyssna, han skulle må bra av det också tror jag, säger Shekarabi till Sportbladet. 

Men det är inte bara Zlatan som tjänar pengar på spelberoende – även Socialdemokraterna har dragit in mycket pengar på sitt Kombispel. 

2017 avslöjade Dagens Nyheter att S sålt lotter på kredit, och att sossarna tjänat en halv miljard på lotterierna de senaste tio åren. 

Snart måste alla över 18 börja betala tv-skatt – så kommer det funka

Tycker du Zlatan ska skärpa sig?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.