Konstgräs på Hammarbys nya arena?

Ett villkor för bygget enligt VD'n.


Nästa arena att prydas med konstgräs kan bli Hammarbys planerade stadion, Stockholmsarenan. Detta enligt Hammarbys VD Michael Andersson. Han tror också att konstgräset kommer att utvecklas mycket under tiden tills arenan står klart, säger han till TV4.

– Vi räknar med att utvecklingen går väldigt snabbt framåt. Vi sitter med och planerar alla delar av arenan: loger, läktare och då även spelplanen. Och vi är väldigt medvetna om att det mycket väl kan bli konstgräs.

Anledningen till att klubben öppnar för konstgräs är att arenan ska kunna bli möjlig. Utan konstgräs blir det svårt att arangera andra evenemang och och utan sådana lär det inte bli någon ny arena.

– Det skulle inte vara möjligt att bygga en arena som bara ska användas 20 gånger om året när vi har hemmamatch, säger Andersson till TV4.

Men AIK-trubaduren har ett annat förslag, här sjunger han om att byta ut gräset mot hampa som man kan röka vid höstsäsongens slut:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.