Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Självförtroende viktigt i Stockholm"

Sport | 14/04/2009 17:50

Gefletränaren vill fortsätta att störa huvudstadslagen.

Gefle stod för en riktig påskknall när man besegrade Hammarby på Söderstadion i söndags. Ett stabilt försvarsspel och två kontringsmål gav 2-1 och tre poäng. I morgon väntar en ny Stockholmsresa för Gefle när laget möter Djurgården på Stockholms Stadion.

–Vi hoppas att vi kan göra en ny bra match. Med den start vi har fått på Allsvenskan, är självförtroendet förstås på topp. Och det är viktigt när man spelar i Stockholm med den inramning som är kring matcherna där, säger tränaren Per Olsson till Nyheter24.

Olsson vill inte avslöja för mycket av den taktiska planen inför Djurgårdsmatchen. Men den lär bli ungefär densamma som i matchen mot Hammarby.

– Det gäller, som vanligt, att vara kompakta i försvaret och vassa i djupled, säger Olsson.

Blir det samma laguppställning som mot Hammarby?

–Det får vi se i morgon. Vi har inga skador att rapportera om i alla fall.

Vad kan vi förvänta oss av Gefle i år?

–Det är fortfarande för tidigt att säga. Innan säsongen sa vi att målsättningen var att komma bland de tio bästa. Det gäller fortfarande. Men det betyder mycket att vi har fått en så pass bra start som vi har fått. Det ger självförtroende och det är viktigt i år när vi lite mer nederlagstippade än vi har varit tidigare.

Skrivet av: