Jawo förstörde festen på Söder

Gefle besegrade överraskande Hammarby på Söderstadion.

Det skulle bli en enkel seger för Hammarby i hemmapremiären mot Gefle. Men Gefles Amadou Jawo förstörde festen. Och den förre Hammarbyspelaren Hasse Berggren hjälpte till. Gefle gjorde två kontringsmål, ett i varje halvlek, och vann med 2-1.

–Vi snackade innan om att inte släppa till några kontringar. Men det är precis det vi gör. Det är två alldeles för billiga mål, sa Hammarbys tränare Tony Gustavsson till PPV efter matchen.

Hasse Berggrens 1-0 kom redan i den elfte minuten. Bajen hämtade sig dock snabbt och tog över spelet. I den 41:a minuten kom kvitteringen. Charlie Davies mötte ett lågt inlägg från Emil Johansson och skarvade in 1-1.

I den andra halvleken fortsatte Hammarby att ha mycket boll. Men det var Gefle som hade spets i anfallen. I den 65:e minuten sprintade Amadou Jawo ifrån Hammarbys mittbackar och tryckte in bollen mellan benen på målvakten "Poppen" Björklund. Hammarby jagade desperat en kvittering, men kom aldrig riktigt nära. Inhopparen Haris Laitinen hade ett öppet läge i straffområdet, men avslutet blev för tamt.

– Jag tycker att vi skapade tillräckligt med chanser för att kunna vinna. Men vi måste sätta våra lägen, annars blir det så här, sammanfattade en mycket missnöjd Tony Gustavsson.

Matchvinnaren Amadou Jawo var desto mer belåten.

– Skönt att avgöra matchen. Vi visste hur Hammarby skulle spela. Det gällde för oss att ligga rätt i positionerna och sedan försöka ställa om snabbt, och det funkade, sa han till PPV.