Optimism i Gefle efter drömstart

Det råder glada miner och optimism i Gefle efter fyra poäng på två matcher.


Gefle spelade 1-1 mot mästarna Kalmar i premiären. Det följde man på lördagen upp med fina 2-1 mot Hammarby på Söderstadion, och laget har fått en drömstart på säsongen.

Klart att man är nöjda i den lilla klubben. Bajen hade inte förlorat på tio hemmapremiärer men mot lilla Gefle gick man bet.

–Det är framför allt en laginsats, att vi kämpar hårt för varandra och får ihop laget bra, säger backen Johannes Ericsson till Nyheter24.

–Vi fick en del lägen framåt och utnyttjade dem, vi hade tålamod när de tryckte på. Det var nyckeln i dag.

Det har förvisso bara spelats två omgångar i årets allsvenska. Ändock, frågan är ändå hur pass bra man är den här säsongen.

–Svårt att säga men som vid första matchen, då vi kom tillbaka från underläge mot Kalmar. Jag tycker att vi gjorde en bra match då, det stärkte oss.

Ericsson fortsätter:

–Så gjorde vi en bra match här i dag. Vi har haft lite svårt på bortaplan de senaste åren och att kunna ta en seger direkt här det stärker oss oerhört inför framtiden. Den här starten tror jag är oerhört viktig för oss när vi har lite nya killar och så. Sedan får vi se hur långt det kommer att räcka.

Åldermannen Hasse Berggren fortsätter att leverera. Han fixade kvitteringen mot Kalmar och i dag satte han själv 1-0 efter tio minuter och spelade sedan fram Amadou Jawo till 2-1.

–Han är väldigt skicklig, han får tag i bollarna där uppe och när vi ibland blir tillbakapressade är det oerhört viktigt att ha en kille som kan suga åt sig bollarna som gör att vi får lite tid på oss att flytta upp. Sedan visar han att han fortfarande är målfarlig och är på rätt plats när lägena dyker upp. Han är väldigt viktig för vårt lag, berömmer Ericsson.

Ännu en intressant match äger rum på onsdag. Då ställs Gefle mot Djurgården som har 0-6 i baken borta mot IFK Göteborg att återhämta sig ifrån.

–Det känns som att det kommer att blir en väldigt speciell match efter deras senaste insats, svårt att säga hur de kommer att reagera på den förlust man åkte på där. Det kommer att bli en oerhört svår match för oss, de måste komma tillbaka efter den där förlusten och har hemmaplan. Men jag tycker att det är ett bra läge för oss, att komma dit efter en bra match från vår sida och de har en jobbig match i bakhuvudet.

–Det är ju en match som de flesta tror att Djurgården ska vinna och det känns som en ganska lämplig uppgift för oss i nuläget. Vi ska försöka att göra någonting liknande som i dag. De ska behöva vara bra för att vinna, avslutar Ericsson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!