Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Vi måste se upp med Wanderson"

Sport | 29/04/2009 15:51

Hammarbytränaren Andreas Pettersson varnar för Gais brasse.

I kväll jagar Hammarby sin första bortaseger i årets allsvenska när laget möter Gais på Gamla Ullevi.

– Det är en helt öppen match. Gais är ett homogent lag med en tydlig spelidé, säger Hammarbys assisterande tränare Andreas Pettersson till Nyheter24.

Pettersson tror att nyckeln till seger ligger i ett fungerande passningsspel, och i att få stopp på Gais superbrasse Wanderson do Carmo.

– Vi måste våga ta initiativ i passningsspelet. Lyckas vi bra med det, så har jag goda förhoppningar om att det kan gå vägen. Sedan måste vi förstås se upp med Wanderson som är en oerhört duktig spelare, säger han.

Hammarby kommer till spel utan den skadade kvartetten Christian Traoré, Simon Helg, Maic Sema och Monday James. Däremot är målvakten Rami Shaaban, som varit korsbandsskadad, aktuell för allsvensk comeback. Shaaban spelade mot Åtvidaberg i cupen i helgen. Nu återstår att se om han kan peta Kristoffer "Poppen" Björklund, som har inlett den allsvenska säsongen bra.

–Startelvan släpps en timme före matchstart. Då får ni se vem som står i mål, säger Andreas Pettersson.

Gais kommer till matchen med en cupförlust mot Landskrona (2-4) i bagaget. Tränaren Alexander Axén menar dock att han har lagt den matchen bakom sig.

– Jag tänkte på den under söndagskvällen och under cykelturen upp till Gaisgården på måndagsmorgonen. Sedan var jag färdig med den matchen, säger han till klubbens hemsida.

Axén ser nu fram emot matchen mot Hammarby. Och han är optimistisk.

–Vi har hittat en del hål som vi hoppas kunna utnyttja, säger han.

Gais - Hammarby, Gamla Ullevi, PPV, klockan 19:00.

Skrivet av: