Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Jättekul att vi har fått chansen"

Sport | 29/04/2009 06:30

Allsvenskans yngsta mittbackspar ska stoppa serieledarna.

Helsingborg inledde allsvenskan starkt med tre raka vinster och en tidig serieldning, men sedan har det gått sämre för skåningarna. 0-2 mot Örebro på bortaplan följdes upp av ytterligare en förlust, hemma på Olympia mot Halmstad.

–Örebro på bortaplan är en tuff match. Dessutom fick vi en tidig utvisning. Mot Halmstad har vi lägen att avgöra i andra halvlek, men vi sätter inte chanserna. Sedan kontrar de in två mål, förklarar mittbacken Marcus Nilsson för Nyheter24.

Nilsson tycker ändå att Helsingborgs spel har fungerat hyfsat under hela säsongen, även i förlustmatcherna.

–Det har kanske varit lite sämre den senaste tiden. Men jag tycker att vi är stabila i försvarsspelet samtidigt som vi försöker ha ett konstruktivt anfallsspel. Vi har haft lite svårt att få in bollen i mål bara. Och gör man inga mål, så vinner man inga matcher, säger han.

I det stabila försvarsspelet, som Marcus Nilsson talar om, spelar han själv en viktig roll. Tillsammans med 20-årige Joel Ekstrand bildar Nilsson, 21, allsvenskans yngsta mittbackspar.

– Det är förstås jättekul att vi har fått chansen. Vi har spelat mycket ihop i ungdomslaget och känner varandra bra, säger Nilsson.

Joel Ekstrand var ordinarie redan förra säsongen. Nu har även Marcus Nilsson klivit in och tagit en startplats. Han har gjort 90 minuter i Helsingborgs samtliga allsvenska matcher i år.

– Inför säsongen var jag lite osäker på min status i truppen. Nu är målet att spela varje match. Jag hoppas även på att få spela en del med U21-landslaget, säger Nilsson.

I dag åker Helsingborg till Stockholm för att möta serieledande AIK på Råsunda. Nilsson och Ekstrand väntas få fortsatt förtroende i mittförsvaret.

– Det kommer att bli en kul match. Mycket publik och två bra lag som möts.

Hur ska ni göra för att vinna?

– Vi ska jobba vidare med det vi tror på. Rulla bollen längs marken och se till att ha mycket rörelse i laget. Då kommer målchanserna och, förhoppningsvis, målen.

Skrivet av: