"Jättekul att vi har fått chansen"

Allsvenskans yngsta mittbackspar ska stoppa serieledarna.


Helsingborg inledde allsvenskan starkt med tre raka vinster och en tidig serieldning, men sedan har det gått sämre för skåningarna. 0-2 mot Örebro på bortaplan följdes upp av ytterligare en förlust, hemma på Olympia mot Halmstad.

–Örebro på bortaplan är en tuff match. Dessutom fick vi en tidig utvisning. Mot Halmstad har vi lägen att avgöra i andra halvlek, men vi sätter inte chanserna. Sedan kontrar de in två mål, förklarar mittbacken Marcus Nilsson för Nyheter24.

Nilsson tycker ändå att Helsingborgs spel har fungerat hyfsat under hela säsongen, även i förlustmatcherna.

–Det har kanske varit lite sämre den senaste tiden. Men jag tycker att vi är stabila i försvarsspelet samtidigt som vi försöker ha ett konstruktivt anfallsspel. Vi har haft lite svårt att få in bollen i mål bara. Och gör man inga mål, så vinner man inga matcher, säger han.

I det stabila försvarsspelet, som Marcus Nilsson talar om, spelar han själv en viktig roll. Tillsammans med 20-årige Joel Ekstrand bildar Nilsson, 21, allsvenskans yngsta mittbackspar.

– Det är förstås jättekul att vi har fått chansen. Vi har spelat mycket ihop i ungdomslaget och känner varandra bra, säger Nilsson.

Joel Ekstrand var ordinarie redan förra säsongen. Nu har även Marcus Nilsson klivit in och tagit en startplats. Han har gjort 90 minuter i Helsingborgs samtliga allsvenska matcher i år.

– Inför säsongen var jag lite osäker på min status i truppen. Nu är målet att spela varje match. Jag hoppas även på att få spela en del med U21-landslaget, säger Nilsson.

I dag åker Helsingborg till Stockholm för att möta serieledande AIK på Råsunda. Nilsson och Ekstrand väntas få fortsatt förtroende i mittförsvaret.

– Det kommer att bli en kul match. Mycket publik och två bra lag som möts.

Hur ska ni göra för att vinna?

– Vi ska jobba vidare med det vi tror på. Rulla bollen längs marken och se till att ha mycket rörelse i laget. Då kommer målchanserna och, förhoppningsvis, målen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.