BP-tränaren: "Vi är inte underdogs"

Kim Bergstrand optimistisk inför BP:s andra raka derby.


I dag möts Djurgården och Brommapojkarna på Stockholms Stadion i vad som blir det andra raka derbyt för båda lagen. Djurgården förlorade mot Hammarby med 1-3 i måndags. För BP blev det 2-3-förlust mot AIK hemma på Grimsta i söndags efter att gästerna avgjort på stopptid. Förlusten var BP:s första i årets allsvenska.

– Vi har fått en bra start. Nu ska vi fortsätta spela som vi har gjort hittills. Vi har många unga spelare som håller på att växa i den allsvenska kostymen, så vi kan nog bli ännu lite bättre under säsongen, säger Brommapojkarnas tränare Kim Bergstrand till Nyheter24.

Backlinjen har varit Brommapojkarnas starkaste lagdel under en längre period. Inför matchen mot AIK hade BP, om man räknar in ett gäng höstmatcher i superettan 2008, bara släppt in ett mål på tio tävlingsmatcher. I de tre senaste matcherna har Pär Asp ersatt den ansiktsskadade högerbacken Jon Persson. Mot Djurgården har BP ytterligare en försvarslucka att fylla. Vänsterbacken Kim Odelius är avstängd efter utvisningen mot AIK senast.

–Det där löser vi, det blir inga problem. Mer än så berättar jag inte, säger tränaren Kim Bergstrand.

Djurgården har haft en jobbigare säsongsinledning än BP. Det blev visserligen seger i premiären mot Örebro, men efter det har det bara blivit en poäng och ett mål framåt för blåränderna. Djurgårdens dåliga start gör att BP-tränaren är optimistisk inför dagens match.

– Det är alltid tufft att möta Djurgården på Stadion. De har mer rutin än vad vi har, men vi har fått en bättre start än de. Vi är inte underdogs, men inte favoriter heller, säger han.

Vad är det för skillnad mellan att möta Djurgården och att möta AIK?

– Det är väl, först och främst, en viss organisatorisk skillnad. Sedan har ju AIK hittat sitt spel och varit ganska bra i säsongsinledningen, medan Djurgården har haft det tuffare och förmodligen har lite sämre självförtroende.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

1 timme sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

1 timme sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

2 timmar sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

2 timmar sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

2 timmar sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.