Lantto bakom Gefleseger

Minst på planen till storleken.

Men när Gefle slog ett blekt Örebro med 2-0 var 169 cm Jonas Lantto en av banans stora profiler. Dessutom blev han målskytt - med huvudet.

Segern inför 3 055 åskådare på Strömvallen var Gefles blott andra i årets allsvenska. Efter att ha spelat 0-0 i tre av sina fyra senaste matcher visade Gefle upp sig från en mer offensiv sida.

Första 25 minuterna var jämna. Resten av första halvlek tillhörde Gefle för hela slanten.

Dominansen startade när Amadou Jawo styrde in 1-0 framspelad av anfallskollegan Hasse Berggren. En kvart senare var det dags för nästa hemmajubel.

Jonatan Berg stod för lyftningen och Jonas Lantto mötte med huvudet - bollen letade sig in vid Örebromålvakten John Alvbåges högra stolpe.

Och det fanns bud på mer.

22-årige Lantto, som spelat till sig en ordinarie tröja den här säsongen, var ständigt på språng ute på sin vänsterkant och skapade gång på gång oreda för gästerna.

Örebros första halvlek var blek - och någon större uppryckning blev det inte efter paus. Laget tryckte visserligen på framåt, hade 13 hörnor exempelvis, men Gefles täta försvar gav sällan Kim Olsen och hans lagkamrater något utrymme. Gefle och målvakten Mattias Hugosson höll säsongens fjärde nolla, varav den tredje i följd.