Lördag 29 Jan
Stockholm

Florén segerskytt på Borås Arena

Högt tempo mellan Elfsborg och Malmö.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Elfsborg tog emot Malmö FFBorås Arenas konstgräs, och bollen rullar Elfsborgs väg.

Första halvlek var jämn, med ett litet spelövertag för Malmö som var piggast i inledningen. Men till pausvilan gick hemmalaget Elfsborg med ledning 1-0. Detta efter nickmål på en hörna från vänster i den 30:e minuten. En dåligt markerad Mathias Florén kunde störta fram, hoppa högt och placera bollen i högra hörnet. Ytterbackens andra mål för säsongen.

Malmös backlinje tycktes darrig vid vissa tillfällen, medan Elfsborg försvarade sig med både backar och mittfält på ett föredömligt vis. Kontringslägena blev Elfsborgs chans under andra halvlek, samt Emir Bajramis två frisparkar med vänsterfoten, välslagna men resultatlösa.

Efter en period av övertag från Boråslaget började Malmö rada upp målchanser mot slutet, med stor press, men bollen rullade inte deras väg. Guillermo Molins nick i 90:e minuten var Malmös bästa chans till kvittering.

Matchen i matchen mellan Daniel Andersson och Anders Svensson slutar med lite övervikt till Anders Svensson som hanterade försvarsuppgiften och passningsspelet väl, och även hade ett hyfsat skott på mål.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela