Fjärde segern på fem matcher kom efter 2-1 över Örgryte.

Halmstad har hittat storformen.

Fjärde segern på de fem senaste matcherna kom efter 2-1 över Örgryte.

Bakom lyftet ligger främst firma Andreas Johansson och Michael Görlitz.

Halmstad låg överraskande och oförtjänt under med 0-1 efter den första halvleken hemma mot jumbon Örgryte. Då kopplade de blåsvarta in turbon. Mycket tack vare tysken och hemmasonen - Michael Görlitz och Andreas Johansson.

Den lille snabbfotade Görlitz stod för matchens prestation när han på egen hand ordnade 1-1. Han rundade Öisspelarna Dennis Jonsson och Christian Lindström, skar in i straffområdet och krutade in bollen i bortre krysset.

Tolv minuter senare löpte han återigen sig loss, inspelet rensades undan av Björn Anklev rätt till Andreas Johansson som placerade in 2-1. Därmed har mittfältaren gjort mål i Halmstads tre senaste matcher.

HBK hade sedan bud på fler mål genom främst Anselmo och Anel Raskaj men fick nöja sig med 2-1.

För Örgryte var det sjunde nederlaget för säsongen. Gästernas ledningsmål - blott det fjärde målet på åtta matcher - kom genom mittbacken David Leinar. Bjässen fick chansen att spela i anfallet på grund av skador. Öis fick också en ny spelare att skriva upp på skadelistan. En groggy Danny Ervik tvingades lämna planen i första halvlek. Enligt rapporter ska talangen drabbats av ojämnt hjärtljud.