"Hammarby har mitt fulla fokus"

Lolo Chanko dementerar rykten om flytt till Danmark.


Styrelsemötet i Hammarby fotboll under tisdagen visade att klubben saknar pengar. En del pratar om ekonomisk kris. En kris som försäljningar av toppspelare kan rädda. Enligt Expressen ska både Louay "Lolo" Chanko och backen Emil Johansson vara på väg till Danmark.

Men när Nyheter24 pratar med Hammarbymittfältaren bekräftar han inte uppgifterna.

– Nej du, det har jag ingen aning om. Jag tänker bara på Hammarby. Vi måste klara oss ur krisen först.

Du har inga planer på att lämna laget?

– Nej, de har mitt fulla fokus.

Urban Rybrink, klubbens informationschef, vill inte spekulera i spelarförsäljningar. Men medger att det var så ekonomin räddades under förra året.

- Alla har drabbats av lågkonjunkturen. Det som ryker först är sponsringen. Så är det för alla. Vi har också vikande publiksiffror på våra derbyn. Klubben är i ett tufft läge och har ett driftunderskott. Men vad som definierar kris vet jag inte, säger han.

Om inte annat är laget i en sportslig kris. Under onsdagen slogs Hammarby ut ur Svenska cupen. Av Mjällby. Chanko medger att det inte alls känns bra.

– Det är klart att man blir deppig när man ser hur många poäng andra lag har. Och när man jämför det med deras prestation. Men det gäller att komma ur den här svackan.

Har ni något självförtroende kvar?

–Jag har alltid självförtroende, avslutar Chanko med ett skratt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.