Pinsamt Hammarby åkte på ny smäll

Efter 0-2 mot Örebro ser läget allt mörkare ut för Bajen och tränaren Tony Gustavsson.

Ett pinsamt och uselt Hammarby närmar sig Superettan med stormsteg. Örebro gav Bajen femte förlusten på åtta matcher och det ser allt mörkare ut för tränaren Tony Gustavsson.

– Jag mår inte bra, framför allt för att vi inte tar poäng. Jag lider med spelarna, säger Tony Gustavsson.

Mot Örebro var det aldrig något snack om saken. Roni Porokara gav Örebro ledningen redan i den sjunde minuten. Hans skott från utanför straffområdet tog på Christian Traores ben och gick i en båge över en ställd Kristoffer Björklund i Hammarbymålet.

"Del Pieroklass"

Örebros andra mål dröjde till den 51:a minuten. Samuel Wowoah skruvade perfekt in en frispark med vänstern upp i krysset. Del Pieroklass tyckte han själv efter matchen.

I och med Wowoahs 2-0-mål var matchen i stort sett slut och ett frustrerat Bajen visade en ful sida när Nathan Paulse skämde ut sig. Paulse tappade humöret och satte in en ful armbåge i ansiktet på Örebros Magnus Kihlberg. Rött kort direkt och med stor sannolikhet flera matchers avstängning.

– Det här är ett tecken på ett lag i stark motgång. Då hamnar man i sådana här situationer på grund av all frustration och irritation, säger experten Pelle Blohm, i Canal Plus.

Hammarby blir kvar på näst sista plats. Efter åtta omgångar har Bajen lyckats skrapa ihop sju poäng. För Örebro ser läget desto bättre ut. Efter två raka förluster kom äntligen en seger som tar upp närkingarna på åttonde plats, fem poäng bakom serieledarna Helsingborg.