"Ingen skam förlora mot Syrianska"

Fortfarande oklar skadesituation för Covic och Mobaeck.


Elfsborgs tränare Magnus Haglund tycks besviken över förlusten i Svenska Cupen mot Syrianska.

– De är ett bra lag. Det är ingen skam att åka ur mot dem. Men vi hade gärna varit kvar i cupen.

Förutom förlusten fick man också två nyckelspelare skadade. Målvakten Ante Covic och mittfältaren Daniel Mobaeck. Mobaeck krockade olyckligt med flera Syrianskaspelare i en nickduell och fick slutligen målvakten Covic över sig.

– Ante röntgas och ännu har jag inte hört något om någon fraktur. Vi avvaktar beslut om lördagsmatchen så länge. Daniel är kvar på Södertälje sjukhus till på fredag. Han har fått en mindre inre blödning, och kommer inte spela på lördag. Hur länge han blir borta vet vi inte.

– Vi var taggade inför matchen mot Syrianska men när Mobaeck skadades blev vi mycket sämre. Vi tvingades till omorganisationer som inte var gynnsamma för oss. Det var lite tunt på avbytarsidan med Anders Svensson avstängd.

I nästa match väntar Halmstad på hemmaplan för Elfsborg.

Vem kommer ersätta Mobaeck på lördag?

– Det vet jag inte än. Det kommer inte bli lika stora förändringar i truppen som det blev mot Syrianska. Vi har fler att tillgå på mittfältet.

De senaste matcherna har Elfsborg bland annat vunnit mot serietrean IFK Göteborg, spelat 1-1 mot Gais och nu blivit utslagna ur svenska cupen av Syrianska.

Behöver ni ordentligt motstånd för att spela på er högsta nivå?

– Generellt har vi gjort det bra tycker jag. Vi har i snitt med oss två poäng per match. Men vi har haft skador på många nyckelspelare och knappt spelat en enda match med ordinarie lag. Martin Andersson och Stefan Ishizaki är exempel på viktiga spelare som saknats. Laget behöver vara ganska ordinarie för att vara bra. Det går inte att sakna tre-fyra av de bästa i en match. Då går vår kapacitet ned ordentligt. Men jag tycker att vi gjort det riktigt bra så här långt med 16 poäng på åtta matcher.

Inför nionde omgången ligger Elfsborg på andra plats. Det återstår bara fyra omgångar innan sommarvilan.

Vad hade ni för målsättning för första halvan av säsongen?

– Någon sådan har vi inte. Vi vill att våra spelare ska vara friska och hela. Vårt mål är att ta medalj i år, helt enkelt. Där är det sex-sju lag som slåss.

Hur ser du på det tajta spelschemat?

– Två matcher på en vecka går bra. Men tre är för mycket.

Det ryktas om att Tobias Linderoth är på väg till Elfsborg?

– Om Tobias skulle vilja komma hem så vore han mycket välkommen. Han skulle bli en fantastiskt tillskott för Elfsborg.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

1 timme sedan

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

2 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.