Torsdag 13 Maj
Stockholm

Iván Obolos drömträff sänkte DIF

1-0 till AIK i Allsvenskans tyngsta derby.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter endast åtta minuter tar Iván Obolo emot bollen och slår till direkt, 30 meter från mål. Och det är en riktig drömträff Obolo får till med vristen. Bollen går i en perfekt båge och seglar in under ribban utan att Touray kan nå den.

Men jubileumsderbyt mellan Djurgården och AIK kommer inte att gå till historien som ett av de mest välspelade.

Det hundrade derbyt mellan lagen inför 21 884 åskådare på Råsunda fick en rättvis vinnare i AIK.

Tempo och en del kamp fanns där. Men inte så mycket annat. Målchanserna var lätträknade.

Skillnaden mellan lagen var kanske inte så stor som tabellen utvisar. Men AIK var mer stabilt, mer konstruktivt och anföll på bredare front än Djurgården.

Och så har AIK Iván Óbolo. En klasspelare som gör det mesta rätt - inte minst vid 1-0-målet. Óbolos överraskande långskott från 30 meter i åttonde minuten ställde en felplacerad Dembo Touray totalt och han fick se bollen gå in i sitt vänstra kryss.

En kalldusch för Djurgården, som behövde en hel halvlek för att komma in i matchen ordentligt och jämna ut spelet. Djurgårdens grunduppställning liknade mer 4-5-1 än 4-3-3 och med för få spelare med upp i anfallen hade djurgårdarna mycket svårt att skapa någonting.

Efter pausen var det inte så mycket mer att välja på än att gå framåt. Mittbacken Peter Magnusson och inhopparen Christer Youssef hade de bästa lägena, båda efter hörna, men båda sköt högt över. Djurgårdens offensivare försök lämnade ytor åt AIK. Bland annat fick Pa Dembo Touray tänja ut ordentligt för att klara Martin Kayongo-Mutumbas rökare. Hans benparad på Gabriel Özkans skott var också snygg.

Spelet hårdnade, domaren Martin Hansson viftade med sitt gula kort sju gånger, Djurgårdens Andrej Komac och AIK:s Jorge Ortiz missar nästa match.

Men AIK höll stånd och befäste sin position bland tätlagen - Djurgården ligger kvar på nedflyttningsplats.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela